Bijgewerkt: 28 maart 2024

Laatste ondergrondse afvalcontainer geplaatst

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2009

Container  Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Woensdag 14 januari 2009 is in Westwijk de laatste ondergrondse afvalcontainer geplaatst. Hiermee zijn alle hoogbouwlocaties in Amstelveen voorzien van tenminste één container voor restafval


Het afgelopen jaar is hard gewerkt om alle bovengrondse afvalcontainers te vervangen. In een jaar tijd zijn in de gemeente circa 700 containers onder de grond geplaatst. Joss Tabak, wethouder Openbare Ruimte:’De ondergrondse containers zorgen voor een rustiger straatbeeld, de buitenruimte ziet er hierdoor netter uit en er is minder zwerfvuil. De gemeente heeft afvalscheiding hoog in het vaandel staan. Vanaf nu zijn alle afvalcontainers voor papier, glas, textiel en bij de hoogbouw ook voor het restafval ondergronds. Het is aan inwoners om hier goed gebruik van te maken’.

Het legen van de ondergrondse containers is ook efficiënter. Voorheen zette de gemeente dagelijks twee teams van drie medewerkers in om het afval van de 16.000 huishoudens van de hoogbouw te legen. Voor de nieuwe containers zijn nog maar twee medewerkers nodig.

Ook het legen van afvalcontainers bij laagbouw wijzigt. Vanaf het najaar vervangt de gemeente alle 20.000 duobakken door een aparte minicontainer voor restafval met daarnaast een keuze voor een aparte container voor GFT. Ook hiervoor geldt dat de inzameling efficiënter en minder arbeidsintensief plaatsvindt. Bewoners ontvangen hierover te zijner tijd nog informatie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.