Bijgewerkt: 25 april 2024

Laat uw taxushaag nog even groeien

Nieuws -> Informatief

Bron: Vergroot de Hoop
11-05-2015

Na het grote succes van vorig jaar gaat de actie Vergroot de Hoop, nu samen met al meer dan 170 gemeentes, weer van start. Ook u kunt uw steentje bijdragen door het taxussnoeisel apart te houden. Houd uw snoeischaar nog even op zak want over 4 weken staat er ook bij u in de buurt een inzamelbak. Kijk op onze website www.vergrootdehoop.nl voor de exacte locatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De taxus, of venijnboom (Taxus baccata) is een conifeer uit de taxusfamilie (Taxaceae). De plant komt van nature voor in de Benelux. De venijnboom is giftig en deze bestanddelen van (Taxol) worden al heel lang gebruikt in medicijnen tegen kanker bij onder andere borst- en eierstokkanker


Wanneer: lever uw snoeisel in tussen 15 juni en 31 augustus

Wat: alleen de jonge scheuten van de Taxus Baccata

Waar: bij de lokaal geplaatste inzamel punten (in Amstelveen Langs de werf 10)

Rafael van der Vaart: Als topsporter is het een strijd voor de winst. Maar wat als het een strijd is voor je leven, een gevecht tegen kanker, een oneerlijke strijd! Als team staan we sterk, laten we samen de strijd tegen kanker aan gaan. 

Vergroot de Hoop roept iedereen op om zo veel mogelijk taxussnoeisel in te leveren zodat er nog meer mensen geholpen kunnen worden in hun strijd tegen kanker. Voor iedere ingezamelde kuub gaat er € 50,- naar een kanker-gerelateerd goed doel. 1 kuub is goed voor 1 kuur. Vergroot de Hoop verklein de kanker!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.