Bijgewerkt: 20 april 2024

LANCargo vliegt met de stilste vrachtvliegtuigen

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
20-05-2009

De Zuid-Amerikaanse luchtvaartmaatschappij LANCargo vliegt vanaf woensdag 20 mei 2009 twee keer per week met een B-777 freighter vanaf Amsterdam Airport Schiphol. De B-777 freighter is het meest stille vrachttoestel ter wereld en maakt zeer efficiënt gebruik van brandstof.

Amsterdam Airport Schiphol verwelkomt met trots de nieuwe B777 freighter toestellen die LANCargo met ingang van vandaag inzet op haar reguliere vrachtdiensten.  . De vrachtdiensten van LANCargo vormen een belangrijk onderdeel in het Schiphol netwerk met Zuid-Amerika. LANCargo wordt op Schiphol vertegenwoordigd door Zygene.

Boeing Amstelveen
(Boeing Photo - 2009)

De Boeing 777F


Aviapartner is de afhandelaar van de maatschappij. LANCargo  Naar verwachting zal LANCargo vanaf  17 juni a.s. geheel overstappen op een B777 freighter operatie op Schiphol. LAnCargo vliegt 3 x per week vanaf Schiphol  , naar Santiago de Chile via onder andere Sao Paulo, en Buenos Aires. Door de inzet van de moderne en stille  B777 freighter is het nu mogelijk zonder tussenstop  naar  Sao Paulo te vliegen. Daarmee is LANCargo de eerste maatschappij die een nonstop vrachtverbinding heeft vanaf Europa naar Sao Paulo 

Selectiviteitsbeleid

Amsterdam Airport Schiphol telt drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren. In 2008 werd 1.57 miljoen ton vracht via Schiphol vervoerd. Schiphol voert door middel van prijsdifferentiatie een selectiviteitsbeleid  dat er op gericht is luchtvaartmaatschappijen te bemoedigen om haar vliegtuigen te vervangen door de meest stille en moderne varianten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.