Korfbal Vereniging Amstelveen wint ruim in Delft

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
09-01-2012

Korfbal - In een erg gehorige sporthal in Delft begon KVA op zondag 8 januari 2012 aan de tweede helft van het zaalseizoen. Tegenstander was DKC, dat in de competitie op de een na laatste plaats staat, terwijl KVA samen met het Zaandamse ZKV de koppositie deelt.

Op deze wedstrijd waren opvallend weinig toeschouwers van de thuisclub afgekomen. Een tribune ontbrak dan helaas ook in de Delftse sporthal, waardoor toeschouwers langs de kant moesten staan of op enkele losse houten stoetjes konden zitten.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Korfbal is een gemengd geslacht teamsport, met gelijkenissen met netbal en basketbal. Het spel is gebaseerd op het Zweedse ringboll spel uit 1902

KVA en DKC begonnen de wedstrijd enigszins slordig en in de eerste 5 minuten werd er dan ook niet gescoord. Nadat KVA de score eenmaal geopend had deed DKC gelijk iets terug. Tot en met een 4-4 tussenstand wist DKC KVA bij te benen. In het tweede gedeelte van de eerste helft liep KVA echter steeds verder weg van de opponent, wat leidde tot een 6-14 ruststand in het voordeel van KVA.

KVA Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

KVA speelt tegen de Delftsche Korfbal Club

Ook na rust was KVA duidelijk de betere ploeg. Aanvallend werd er zorgvuldig gespeeld en fraai gescoord, terwijl de verdediging van KVA goed stand hield. KVA-coach Frits Haan kon 10 minuten voor tijd zelfs topscorer Dennis de Jong naar de kant halen, en laten vervangen door Jan Kea. Ook Danielle Raadschelders maakte nog haar minuten door in te vallen voor aanvoerdster Jelly Lindeboom.

Ruim 5 minuten voor tijd stond er al een 9-26 tussenstand op het scorebord genoteerd, en leek KVA op weg naar de 30 doelpunten. De aanvalsdrift was echter al grotendeels verdwenen, terwijl DKC in de slotfase prompt nog 3 keer scoorde.

Dankzij deze 12-26 overwinning gaat KVA nu ZKV voorbij op de ranglijst, al is het alleen maar dankzij het betere doelsaldo. Zondag 15 januari speelt KVA uit tegen Phoenix in Zoetermeer.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.