Bijgewerkt: 24 april 2017

Koningsnacht en Koningsdag 2017 programma in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
14-04-2017

KONINGSNACHT woensdag 26 april 2017

Op 26 april 2017, de avond voor Koningsdag, trapt Amstelveen Oranje alvast feestelijk af met een spetterende show op het Stadshart. Van 17:00 tot 21:00 uur zijn er diverse kinderactiviteiten op het Stadplein. Kleine kinderen kunnen een gat in de lucht springen op één van de springkussens, zich laten schminken en bijkomen met popcorn, limonade of een suikerspin. Rond 21.45 uur knalt het plein verder met een swingend optreden van Slagwerkgoep Bovenkerk, om vervolgens rond 22.00 uur echt goed los te barsten met een spectaculaire vuurwerkshow.

KONINGSDAG donderdag 27 april 2017

Op Koningsdag bruist Amstelveen van de activiteiten in de verschillende wijken. De burgemeester maakt een tour door Amstelveen om bij alle vrijmarkten even een kijkje te nemen bij de kinderen. Er zijn vrijmarkten aan de Amsterdamseweg (Molenweg tot aan de rotonde), in het Oude Dorp en de Stationsstraat, aan het Westwijkplein in Westwijk, in het Urbanuspark in Bovenkerk, rond de Bolder aan de Groenelaan, rond het Catharina van Clevepark in Randwijck en op het Stadsplein.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Koningsdag 2016 in het Oude Dorp van Amstelveen


Burgemeester Mirjam van ’t Veld wordt op haar ‘Amstelveen Oranje’ rondrit door de wijken vergezeld door enkele gasten: wethouders, raadsleden, nieuw gedecoreerde stadsgenoten en dit jaar ook door enkele in onze gemeenste gevestigde vluchtelingen en statushouders. Dit in het kader van de integratie en in bijzonder de “Mensen maken Amstelveen” campagne. De bustour start op het Stadsplein en trekt dan onder muzikale begeleiding achtereenvolgens langs Bovenkerk, Westwijk, Middenhoven, Randwijck, Nes aan de Amstel en eindigt in het Oude Dorp.

Ook in de verzorgingshuizen is het feest. Amstelveen Oranje verzorgt in elk van de 11 Amstelveense woonzorgcentra (zie hieronder) een muzikaal programma onder het genot van oranjegebak. Naast alle bewoners zijn ook de verzorgers en familieleden van de bewoners welkom. Deze moeten zich wel even van tevoren bij het betreffende zorgcentrum melden. De optredens worden mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rabobank Coöperatief Fonds.

Locatie en artist

 • Huis  aan de Poel - Populierenlaan 21 - Hans Baaij
 • GGZ  in Geest Amstelmere - Laan van de Helende  Meesters 433 - Diva Dichtbij
 • Klaasje  Zevenster - Klaasje Zevensterstraat 67 - Diva Dichtbij 
 • Belmonte -  Laan v.d. Helende Meesters 472 – Tralala
 • Zonnehof - Salamander 2 - Diva Dichtbij
 • Zonnehuis  Westwijk - Jasmijnlaan 2 - Michel van Grinsven
 • De  Luwte - Wimbledonpark 361 – Hermano
 • Zonnehuis - Groenelaan 9 - Aleida Plat
 • Beth  Shalom - Groenelaan 9 - Aleida Plat
 • WZC  Groenelaan - de Helpende Hand 9 - Rene Trok
 • Nieuw  Vredeveld - Rembrandtweg 428 - Diva Dichtbij

4 EN 5 MEI

Een bericht met de programma’s voor 4 mei (Dodenherdenking) en 5 mei (Bevrijdingsdag) volgen op 28 april 2017. Wel willen wij alvast een tipje van de sluier oplichten over het Bevrijdingsdagprogramma, dat in het teken zal staan van duurzaamheid. Denk hierbij aan kraampjes met een gevarieerd aanbod aan biologische streekproducten, maar ook aan elektrische auto’s en fietsen èn…de winnaar van de World Solar Challenge 2017: de Nuon Nuna Solar van de TU DelftAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.