Bijgewerkt: 16 april 2024

Kinderopvang volgende probleem wethouder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
07-02-2008

Terwijl het college en wethouder Yeter Tan in zwaar weer verkeren rond voorstel 'jeugd en veiligheid 2009', dient het volgende probleem in Tan’s portefeuille zich aan. GroenLinks kondigde vorige week in de commissie aan de grote wachtlijsten en lange wachttijden in de kinderopvang op de agenda van de raad te willen hebben. Volgens de fractie zijn de wacht­lijsten „Amstelveen onwaardig."

GL-raadslid Dorien Mijkse-naar: „In 2006 bleek uit een behoefte onderzoek van het college reeds de hoge urgentie voor uitbreiding van de capaciteit aan kinderopvang en buitenschoolse opvang in Amstelveen. In de afgelopen twee jaar zijn de wachtlijsten en wachttijden voor kinderopvang nog verder toegenomen. Eind 2007 stonden er maar liefst 840 kinderen op de wachtlijst.

All you need Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Raadslid Dorien Mijksenaar (GroenLinks) woordvoerder voor Wmo zaken tijdens de raadsvergadering op 6 februari 2008


Qua aantal is de wachtlijst in Amstelveen te vergelijken met een stad als Den Haag, een stad met ruim vijf keer zoveel inwoners. In Den Haag is de wachttijd echter nog een stuk korter, namelijk circa zes maanden, waar die in Amstelveen anderhalf tot twee jaar is." „Wethouder Tan (PvdA) stuurde over deze problematiek een uiterst summiere notitie Aanpak huisvesting Kinderopvang Amstelveen' slechts ter kennisname aan de raad. GL vindt dit onderwerp zo belangrijk dat wij de notitie in de volgende raadscommissie op woensdag 5 maart 2008 willen bespreken.

Wij willen deze bespreking benutten voor verantwoording van de wethouder hoe het komt dat het twee jaar geduurd heeft voor er een plan van aanpak is opgesteld en voor verduidelijking van de bestuurlijke inzet van het college om tot extra huisvesting voor kinderopvang te komen."

„Tevens vinden wij het belangrijk dat de raadscommissie de effectiviteit van de voorgestelde aanpak toetst en de mogelijkheden verkent om tot versterkte inzet te komen om de wachtlijsten en wachttijden sneller terug te dringen. "Verontruste ouders en experts kunnen hun visie geven op de speciale bijeenkomst die GroenLinks op dinsdag 19 februari organiseert vanaf 21.00 uur in De Meent.

GroenLinks heeft het college verzocht om ter voorbereiding op deze commissiebespreking een toelichtende notitie te schrijven met een concrete tijdsplanning voor de genoemde ambities ter verduidelijking van de „vage begrippen" als 'korte termijn' en 'lange termijn' die het college nu hanteert.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.