Bijgewerkt: 17 november 2018

Kerstconcert 2017 van de Amstellandse Cantorij

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstellandse Cantorij
30-11-2017

Op zondagavond 17 december 2017 zingt de Amstellandse Cantorij een sfeervol Kerstconcert in de Titus Brandsmakerk, Westelijk Halfrond 1 in Amstelveen. In het donker klinkt Gregoriaans gezang. Met kaarsen komt het koor de nog donkere kerk in. Daarna hoort u een aantal adventsliederen, het Magnificat van Cimarosa, een Kerstcantate van Du Grain en enkele kerstliederen en carols. Met medewerking van de bas/bariton Sebastian de Leeuw en begeleiding door een klein orkest. De algehele leiding heeft Eric Jan Joosse. Aanvang 20.00 u. Het concert duurt ongeveer vijf kwartier. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt gecollecteerd. Uitgevoerd worden werken van onder andere:

-  M. Praetorius : Es ist ein Ros entsprungen,
-  J.S. Bach: Ich steh' an deiner Krippen hier,
-  P. Cornelius: Die Könige,
-  D. Cimarosa: Magnificat,
-  J.J. du Grain: de kerscantate: Wilkommen, Erlöser der Erden,

Foto Amstelveen
(Foto Amstellandse Cantorij - 2016)

Leden van de Amstellandse Cantorij tijdens het Kerstconcert van 2016


De Amstellandse Cantorij heeft haar domicilie in Amstelveen en geeft concerten in de regio Amstelland. Over het algemeen geeft het koor twee concerten per seizoen. Naast het traditionele kerstconcert, in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk, of in de Titus Brandsmakerk in Amstelveen, geeft de cantorij afwisselend een passieconcert, of een zomerconcert. Het koor is opgericht in 1974, in Aalsmeer, met als doel ‘de herleving van de kerkmuziek te bevorderen en uitvoeringen ervan te stimuleren’. In de loop der jaren wordt het repertoire breder en komt ook de wereldlijke muziek ruim aan bod.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Domenico Cimarosa (1749 - 1801) was een Italiaanse operacomponist van de Napolitaanse school. Hij schreef meer dan 80 opera's tijdens zijn leven, waaronder zijn meesterwerk 'Il matrimonio segreto' (1792). Cimarosa schreef ook talrijke instrumentale werken, zowel seculiere als religieuze van aard


Willem Vogel was vanaf de oprichting in 1974 tot 2000 de dirigent van het koor, op het koorrepertoire staan veel werken van deze zeer gewaardeerde kerkmusicus. Sinds 2000 is Eric Jan Joosse de dirigent van de Amstellandse Cantorij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.