Bijgewerkt: 19 november 2017

Karin Slaughter in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb / Wikipedia / Karin Slaughter
07-06-2008

Karin Slaughter (1971) de wereldberoemde Amerikaanse thrillerschrijfster, was op zaterdag 6 juni 2008 even in Amstelveen om tijdens de Maand van het Spannende Boek actie bij Boekhandel Venstra haar boeken te signeren. Ook natuurlijk om ze te verkopen.

Slaughter werd geboren in een klein dorpje, Jonesboro in Zuid-Georgia, en is nu woonachtig in Atlanta. Ze heeft in 2006 de term "investigoogling" (onderzoeken via Google) uitgevonden.

De 20ste editie van het Spannende Boek loopt vanaf 1 tot en met 30 juni 2008. Voor deze gelegenheid is het geschenkboekje “Onbegrepen” (“Martin Misunderstood”) van Slaughter verkrijgbaar. Zij heeft in Nederland 1,5 miljoen boeken verkocht (6 titels).

Slaughter Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Karin Slaughter overlegt met een lezeres, wat ze in het boek moet schrijven

Slaughter Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Karin is een heel vrolijke vrouw en zij staat open voor een grapje


Slaughter Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Haar boek de "Onbegrepen" of "Martin Misanderstood" is gesigneerd...


Slaughter Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

...en ze springt van haar stoel, om te poseren voor de foto met haar trouwe lezeres


Op de lijst van de Stichting Collective Propaganda van het Nederlandse Boek in 2007 (CPNB) staat Slaughter tussen de 100 best verkochte boeken in Nederland op de 26ste plaats met haar boek de “Onaantastbaar” Er zijn al tussen de 45.000-50.000 exemplaren verkocht.

Karin Slaughter debuteerde in 2001 met haar roman de “Blindsighted” en het werd een internationaal succes. Ze kreeg hiervoor De Dagger Prijs (The Crime Writers Association) voor de Beste Thriller van 2001, uitgebracht in 23 landen.

De meest bekende boeken van haar hand zijn de Grant County series (Blindsighted, Kisscut, A Faint Cold Fear, Indelible, Faithless en Skin Privilege). De laatste Grant County roman werd in juli 2007 uitgegeven met de titel: "Beyond Reach" in de States en "Skin Privilege" in andere landen.

Bibliografie

    -Blindsighted (2001)

    -Kisscut (2002)

    -A Faint Cold Fear (2003)

    -Indelible (2004)

    -Like A Charm (2004)

    -Faithless (2005)

    -Triptych (2006)

    -Skin Privilege (2007 UK titel), Beyond Reach (US titel)

    -Martin Misunderstood (2008)

    -Fractured (2008 gepland)

    -Genesis (2009 gepland)

Website: Karin Slaughter  en de Karin Slaughter flash movie



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.