KVA verliest thuis van DSC uit Eindhoven

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
16-04-2012

Korfbal - Na het overtuigend behaalde kampioenschap in de zaalcompetitie draait KVA een stuk minder tijdens de veldcompetitie. Op het veld speelt KVA al op het niveau, waar men in de zaal naar toe promoveerde en dus is het zaak om in de Overgangsklasse te handhaven. KVA nam het afgelopen zondag op eigen veld als nummer zes op de ranglijst op tegen nummer vier DSC uit Eindhoven.

In een poule met acht ploegen zal aan het eind van dit seizoen de nummer acht rechtstreeks degraderen naar de Eerste Klasse. De nummer zeven zal een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen een andere nummer zeven uit een van de andere vier Overgangsklasse-poules op neutraal terrein.

kva  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het clubhuis van de Korfbal Vereniging Amstelveen

Naar verwachting zal KVA samen met vier andere ploegen moeten strijden om te zorgen voor directe handhaving. Te weten Tilburg, Ready en Albatros. Op de laatste drie speeldagen van deze competitie ontmoet KVA toevalligerwijs al deze ploegen. Tilburg en Albatros komen naar Amstelveen toe, terwijl Ready KVA in Den Haag zal ontvangen. KVA heeft dus alles in eigen hand om ook volgend seizoen in de Overgangsklasse te acteren.

Twee punten tegen middenmoter DSC zouden dan ook erg lekker zijn om dit doel na te streven. Eerder dit seizoen verloor KVA nog met een punt verschil in Eindhoven, dus een goede prestatie zou er zeker in moeten zitten voor de ploeg van trainer Frits Haan.

Het was echter het bezoekende DSC, dat sterk opende. Met name de heren schoten direct met scherp terwijl KVA zeer mak startte aan de wedstrijd. Veel duels om de afvallende bal werden verloren omdat DSC veel gretiger was dan de thuisploeg. In de eerste helft liep KVA vrijwel direct tegen een achterstand van 3 doelpunten aan. Met rust was het verschil zelfs opgelopen tot 5, waardoor beide ploegen met een stand van 7-12 de kleedkamers opzochten.

In de tweede helft leek KVA geen schim meer van de ploeg die de eerste helft zo zwak speelde. Duels werden ineens wel gewonnen en er konden lange aanvallen worden opgezet. KVA speelde zelfs zo goed dan het 7 minuten voor tijd terugkwam tot een 14-14 gelijke stand.

Iedere KVA-er leek nu zelfs te geloven in een overwinning, ware het niet dat een opzichtige scheidsrechterlijke dwaling roet in het eten zou gooien. De aanwezige grensrechter (die overigens al midden in het veld stond) gaf aan dat DSC tot ieders verbazing een strafworp had verdiend. Deze werd benut en KVA keek tegen een 14-15 achterstand aan.

Met nog 3 minuten te spelen kon KVA weer op jacht naar de gelijkmaker. Aanvaller Dennis de Jong werd door zijn vak veelvuldig opgezocht en in stellig gebracht, maar mistte onder andere nog een doorloopbal.  DSC gooide er in de slotminuut tenslotte nog een bal in waardoor de eindstand werd bepaald op 14-16.

Een zure nederlaag voor KVA, waardoor er de komende weken nog keihard getraind en goed gespeeld zal moeten worden om degradatie te ontlopen. KVA is nu een weekje vrij alvorens men op zondag 29 april een uitwedstrijd speelt tegen Sporting Delta in Dordrecht.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.