KVA verliest in Pijnacker van koploper Avanti

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
02-04-2012

Korfbal - Zaterdag 31 maart 2012 hervatte Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) de veldcompetitie in de Overgangsklasse B met een uitwedstrijd tegen Avanti uit Pijnacker. Deze ploeg had tijdens de eerste helft van het veldseizoen alle wedstrijden weten te winnen, en stond dan ook bovenaan in deze poule. KVA stond voorafgaand aan deze wedstrijd op een vierde plaats en zal moeten strijden voor handhaving in de klasse.

korfbal Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

Fabian Geveke namens KVA in rood uitshirt

Op een winderig sportcomplex in Pijnacker was het KVA dat vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief nam, en terecht op voorsprong kwam tegen de koploper. Na 10 minuten spelen werd deze voorsprong uitgebouwd naar 0-3, alvorens Avanti tot scoren kwam uit een strafworp. KVA liet zich niet gek maken en speelde zo af en toe de verdediging van Avanti zoek. Via een 3-5 voorsprong kwam Avanti echter kort voor rust toch nog op gelijke hoogte waardoor beide ploegen met 7-7 de kleedkamers konden opzoeken.

Een gelijke stand tegen de koploper uit de Overgangsklasse bij rust is natuurlijk knap en dat smaakte naar meer. Twee punten wegsnoepen uit Pijnacker zou voor KVA erg lekker zijn in de strijd tegen degradatie. Want ook in het begin van de tweede helft kon KVA op voorsprong blijven komen, dankzij goed aanvalsspel. Via een 9-9 gelijke stand kwam KVA op een 9-11 voorsprong. Met nog een kwartier te spelen leek een stuntje in de maak voor KVA.

Wellicht hing deze gedachte ook al bij de spelers en speelsters rond, want de concentratie in de ploeg was ineens ver te zoeken. In het laatste kwartier boog Avanti een 9-11 achterstand om in een 15-11 voorsprong en eindstand. KVA zou het laatste kwartier dus niet meer tot scoren komen terwijl Avanti er wel zes kon inleggen.

Dankzij gunstige uitslagen bij de concurrentie blijft KVA vooralsnog op de vijfde plaats staan. Het staat echter maar twee punten voor op de nummer laatst: Tilburg. Vanwege Pasen speelt KVA de volgende wedstrijd op zaterdag 7 april 2012 tegen de nummer twee op de ranglijst: Oranje Wit uit Dordrecht.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.