KVA verliest in Maartensdijk

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
25-11-2012

Korfbal - Gesteund door ongeveer 50 meegereisde supporters kon Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) 1 zaterdagavond 24 november 2012 geen vuist maken tegen het sterke Tweemaal Zes 1 uit Maartensdijk (gemeente De Bilt). In een bomvolle sporthal De Vierstee in Maartensdijk moest KVA het hoofd buigen voor de thuisploeg. Met 28-17 werd KVA 1 en alle meegereisde supporters weer naar huis gestuurd door Tweemaal Zes 1 en hierdoor staat KVA 1 weer met de voeten op aarde, nadat de eerste twee wedstrijden in de Overgangsklasse werden gewonnen.

Voorafgaand aan dit duel stonden KVA 1 en Tweemaal Zes namelijk beide boven aan de ranglijst van de Overgangsklasse A. Beide ploegen wisten als enige de eerste twee competitiewedstrijden in winst om te zetten en dat zorgde ervoor, dat het duel van zaterdagavond een echte topper was. De ploeg die deze wedstrijd zou winnen zou immers alleen aan kop gaan in deze loodzware poule.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Korfbal

Ruim een uur voor aanvang van de wedstrijd arriveerde de spelers/supportersbus op het parkeerterrein van de sporthal in Maartensdijk. In een oude maar knusse sporthal hadden zowel de spelers als supporters nog even de tijd voor de benodigde voorbereidingen.

De ruim 50 KVA supporters (velen kwamen later met eigen vervoer naar Maartensdijk) zochten hun plek op de smalle tribunes dicht op het veld, waarna het voorstellen van de spelers kon beginnen. Het licht in de sporthal ging uit en met een heuse spotlight werden zowel de spelers van KVA 1 als die van Tweemaal Zes 1 voorgesteld aan het vele publiek.

Nadat het licht in de sporthal weer aan was gegaan en alle confetti voor het KVA-vak weer netjes was opgeruimd kon de wedstrijd met een vertraging van ongeveer een kwartier beginnen. KVA 1 kon eindelijk zichzelf testen tegen een ploeg die bovenin de Overgangsklasse mee wil draaien.

Tweemaal Zes 1 liet al in de eerste minuut van zich spreken door maar liefst twee keer te scoren. KVA 1 bracht 1 minuten later de stand op 2-1, maar zag daarna de thuisploeg uitlopen naar maar liefst 7-2. Toen waren er slechts 10 minuten gespeeld en inmiddels was duidelijk dat Tweemaal Zes 1 over een aantal scherschutters bezit, zowel bij de dames als bij de heren.

KVA 1 kwam in de resterende 10 minuten nog terug tot 25-17, maar na opnieuw 3 doelpunten op rij van de thuisploeg werd er uiteindelijk met maar liefst 28-17 verloren. Tweemaal Zes 1 bleek zaterdagavond een maatje te groot voor KVA 1 en gaat nu als enige ploeg aan kop in de Overgangsklasse A. Na drie gespeelde wedstrijden staat KVA 1 echter nog wel op een tweede plaats en heeft het ook nog altijd een positief doelsaldo.

Aanstaande zaterdag 1 december 2012 speelt KVA 1 een thuiswedstrijd. Oost Arnhem 1 komt dan op bezoek in de Nieuwe Bankrashal. De wedstrijd begint om 17:40 uur en wordt voorafgegaan door de wedstrijd KVA 2 - De Meeuwen 2.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.