KVA neemt revanche en wint van ZKV: 14-15

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
30-01-2012

Korfbal- Onder toeziend oog van bijna 70 meegereisde supporters uit Amstelveen heeft Korfbal Vereniging Amstelveen KVA revanche genomen voor de enige nederlaag van dit seizoen. (ZKV won toen met 19 - 20 van KVA) In sporthal De Struyck in Zaandam werd medekoploper Zaandamse Korfbal Vereniging ZKV met 14-15 verslagen, waardoor KVA nu alleen aan de leiding gaat in de Eerste Klasse E.

De dag begon echter met bijzonder slecht nieuws voor de selectie. KVA 1-speler Bob van Iersel raakte een dag voor de wedstrijd geblesseerd aan zijn hand, waardoor KVA 2 -speler Bart Mostard zijn plek innam in de basisopstelling.

Ruim 200 toeschouwers waren zondagmiddag aanwezig in sporthal De Struyck om beide koplopers aan het werk te kunnen zien. Sporthal De Struyck is een oude en sfeervolle sporthal, waarbij het publiek hoog en laag rondom het veld kan staan. Ruim een helft van de lange zijde werd dan ook bezet door alle toeschouwers uit Amstelveen, die waarschijnlijk ook nog het meeste van zich lieten horen.

Coach Frits Haan koos ervoor om de rentree makende Bart Mostard op te stellen naar de langste heer van ZKV. Deze sterke rebounder is een belangrijke schakel in het team van ZKV, dat over het algemeen scoort over de heren.

KVA en ZKV begonnen beide enorm gespannen aan de wedstrijd. Alhowel ZKV in de eerste aanvalsopzet direct de 1-0 liet aantekenen, duurde het maar liefst 10 minuten voordat KVA iets terug kon doen. Bij een 1-1 stand was het Dennis de Jong die twee keer op rij tot scoren kwam en KVA daarmee op een 1-3 voorsprong zette. Deze voorsprong werd in het verloop van de eerste helft dan ook niet meer wegegeven.

Bij het ZKV bleek nog maar eens, dat alle doelpunten gemaakt worden door de heren, terwijl bij KVA werkelijk iedereen kan scoren. Mede door de ontzettende aanvalskwaliteiten van de KVA-dames ontstond er veel dreiging. Verdedigend deed KVA het behoorlijk. Bart Mostard bleek een grote stoorzender te zijn voor de aanval van ZKV en deed het reboundend alsmaar beter tegen zijn lastige tegenstander.

Met een tussenstand van 7 - 8 in het voordeel van KVA zochten beide ploegen de kleedkamers op. Eerder dit seizoen werd een ruime voorsprong met rust nog hopeloos weggegeven tegen ZKV. Hoe zou dat gaan met een voorsprong van slechts een doelpunt, moet menig toeschouwer gedacht hebben.

Nadat de uitstekend leidende arbiter weer had ingefloten voor de tweede helft, was het echter KVA dat de voorsprong op ZKV kon consolideren. KVA speelde had niet altijd even veel geluk in de aanval, maar omdat het verdedigend zo goed stond kon er worden uitgelopen naar 8-12.

Er volgde een rommelige fase, waarbij KVA niet zo goed wist wat het moest doen. Bij ZKV bracht met een heer als invaller, die ondanks zijn jonge leeftijd erg goed inviel. Met onder andere een doorloopbal en een afstandschot hield hij de Zaandammers in de wedstrijd.

De voorsprong van vier doelpunten werd langzamerhand steeds kleiner en KVA voelde de hete adem van de tegenstander. Bij een stand van 14-15 in het voordeel van KVA brak de laatste minuut van de wedstrijd aan. KVA verspeelde de bal in de aanval, waardoor ZKV nog een laatse keer een aanval kon opzetten. Op de tribune hield men de handen al voor de ogen, maar gelukkig werd het schot gemist, en was de rebound voor KVA. In de daaropvolgende aanval vond de arbiter het genoeg en blies af.

KVA wint met 14 - 15 van ZKV en neemt hierdoor twee punten afstand van de ploeg uit Zaandam. Sporting Delta uit Dordrecht volgt overigens ook op twee punten van KVA. En laat nou net Sporting Delta aanstaande zondagmiddag op bezoek komen in de Nieuwe Bankrashal. Dat beloofd opnieuw een zeer spannende wedstrijd te worden, waarbij KVA enorm goede zaken kan doen als het wint.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.