KVA heeft na overwinning nog maar 1 punt nodig

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
14-02-2012

Korfbal- Zondag 19 februari 2012 kan KVA kampioen worden in de Eerste Klasse E, door uit bij Roda Westzaan minimaal 1 punt te halen. Het Eindhovense PSV werd namelijk vandaag met 20-15 verslagen waardoor het kampioenschap en de daarbijhorende promotie naar de Overgangsklasse nu wel heel dichtbij komt.

Zo'n wedstrijd die je even moet winnen om de week erop een kampioenswedstrijd te spelen, zijn vaak niet de makkelijkste. Voor KVA was dat zondag zeker het geval. Middenmotor PSV uit Eindhoven kwam vandaag op bezoek in Amstelveen, en was voor KVA de laatste horde voor de kampioenswedstrijd tegen Roda Westzaan.

De Nieuwe Bankrashal zal bij aanvang al goed vol, omdat KVA 2 zojuist een belangrijke stap zette richting nog een kampioenschap door concurrent AW.DTV 2 te verslaan. Dit was een zinderende wedstrijd geweest, waarbij de toeschouwers volop vermaakt werden. Iedereen ging er dus even goed voor zitten toen KVA 1 het opnam tegen de bezoekers uit Eindhoven.

KVA  Amstelveen
(Foto KVA - 2012)

Korfballers in de Nieuwe Bankrashal

KVA leek ook goed van start te gaan, en kwam al snel op een 2-0 voorsprong dankzij Dennis de Jong en Paulien Kusters. Deze goede start werd echter geen vervolog gegeven. Het tweede aanvalsvak was minder fortuinlijk in de afwerking en PSV kwam weer op gelijke hoogte. Naar mate de eerste helft vorderde lukte het KVA niet om weg te lopen, en mocht het Paulien Kusters bedanken dat ze maar bleef scoren.

Ook na rust leek de bezieling die vorige week wel zichtbaar was niet aanwezig in de ploeg van coach Frits Haan. Laatstgenoemde probeerde van alles langs de kant om zijn ploeg op te peppen. Bij een nederlaag tegen PSV zou het namelijk nog wel eens erg spannend kunnen worden in de slotfase van deze competitie.

Tot halverwege de tweede helft gingen beide ploegen dan ook nog steeds gelijk op. Vooral de heren aan PSV-kant waren erg gevaarlijk en scoorden er op los. KVA-coach Frits Haan liet vervolgens nogmaals duidelijk weten dat zijn ploeg nu echt "met het koppie omhoog" moest gaan spelen, wat gelukkig ook nog echt gebeurde.

Verdedigend werd er meer druk op de tegenstander uitgeoefend en aanvallend bleef men wel gewoon scoren. KVA liep in de slotfase dan ook langzaam weg van de tegenstander en won uiteindelijk met 20-15 in een matige wedstrijd. Met nog 2 wedstrijden te gaan en 4 punten voorsprong op de nummer twee, heeft KVA aan 1 punt genoeg in de uitwedstrijd tegen Roda Westzaan.

Deze kampioenswedstrijd wordt gespeeld op zondag 19 februari 2012 in Westzaan. Daar mag KVA proberen om te winnen van de plaatselijke trots om vervolgens gehuldigd te kunnen worden als kampioen van de Eerste Klasse E.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.