KVA 1 verloor tegen het sterkere DOS Kampen 1

Nieuws -> Sport

Bron: Jorrit de Haas
14-10-2013

Korfbal - Korfbal Vereniging Amstelveen (KVA) 1 is er zaterdag 12 oktober 2013 niet in geslaagd om de koppositie in de Overgangsklasse A vast te houden. DOS (Door Oefening Sterk) Kampen 1 kwam op bezoek in Amstelveen en won met 19-20. Voor KVA 1 was dit de tweede nederlaag van het seizoen.

Hiermee sluit de ploeg van hoofdtrainer Marjan Teeuwen de eerste helft van de veldcompetitie af op een tweede plaats in de Overgangsklasse A. KVA 1 staat nu twee punten achter op koploper Tweemaal Zes 1 en in punten gelijk met ZKV 1 en DOS Kampen 1.

kva Amstelveen
(Foto KVA - 2013)

Korfbal Vereniging Amstelveen 1 speelt tegen DOS Kampen 1 op 12 oktober 2013

KVA 1 - DOS Kampen 1 stond van te voren geboekt als een ware topper in de Overgangsklasse A. KVA 1 was namelijk voorafgaand aan dit duel de trotse koplope, terwijl DOS Kampen op een derde plaats stond op slechts twee punten achterstand van KVA 1. Hoewel het toch best frisjes was, was het prima weer voor een laatste pot veldkorfbal, voordat het zaalseizoen weer begint. Jammer dat zaterdagwedstrijden alleen erg weinig publieke belangstelling hebben in Amstelveen. Geef ons maar gewoon de zondag!

KVA 1 startte uitstekend aan de wedstrijd. Wat hoewel de gasten de eerste treffer noteerden kon KVA 1 in het vervolg vrij gemakkelijk weglopen van de tegenstander. De 0-1 achterstand werd omgebogen in een 5-2 voorsprong na 10 minuten spelen. Daarbij zaten enkele zeer fraaie aanvallen, waarbij de verdediging van DOS Kampen tureluurs werd gespeeld door met name de dames van KVA 1. En hoewel DOS Kampen wist terug te komen tot 5-4, kon KVA 1 daarna weer uitlopen tot 10-6.

De wedstrijd leek beslist, ware het niet dat KVA 1 het in de slotfase nog behoorlijk spannend wist te maken. KVA 1 kwam terug tot 18-20 en zelfs tot 19-20 met nog anderhalve minuut te spelen. DOS Kampen 1 hield de bal vervolgens lang in de ploeg, waarna de scheidsrechter het tijd vond om af te fluiten. KVA 1 verloor terecht van een sterke tegenstander en ziet Tweemaal Zes 1 nu alleen aan kop gaan in de poule.

De ploeg krijgt nu een aantal weken rust, alvorens op zondag 10 november 2013 het zaalseizoen in de Hoofdklasse begint met een thuiswedstrijd tegen Groen Geel 1.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.