Bijgewerkt: 28 maart 2024

KLM vloog Oranje medaillewinnaars uit Rio naar Amsterdam

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
24-08-2016

KLM heeft op dinsdag 23 augustus 2016 de Nederlandse Olympische medaillewinnaars met de speciaal in oranje uitgevoerde Boeing 777 terug naar Amsterdam gevlogen. In het Nederlands luchtruim werd het KLM-toestel begeleid door twee F16’s van de Koninklijke Luchtmacht.

Foto Amstelveen
(Foto KLM - 2016)

De Nederlandse Olympische medaillewinnaars met de speciaal in oranje uitgevoerde Boeing 777 op Schiphol


De 240 sporters en begeleiders zijn op Schiphol feestelijk onthaald met onder andere een watersaluut van de brandweer. Bij aankomst op Schiphol wapperde de Nederlandse vlag feestelijk uit het raam van de cockpit. De captain van de vlucht was oud Olympiër Leo Visser. Daarnaast werden de sporters ontvangen door de president-directeur van KLM, Pieter Elbers samen met voormalig Olympisch zeilster en huidig KLM-vlieger, Lisa Westerhof.



In totaal won Nederland 19 medailles, waarvan acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Na ontvangst zijn de Olympiërs naar de RAI in Amsterdam vertrokken, waar de officiële huldiging plaatsvindt. KLM introduceerde op 14 juni 2016 haar eerste, enige en unieke oranje Boeing 777. KLM zet het toestel, waar mogelijk in tijdens evenementen, waarin de promotie van Nederland een rol speelt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.