Bijgewerkt: 24 april 2024

Instemming met ontwikkeling Klaasje Zevenster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2009

De uitgangspunten voor de ontwikkeling van Zorgcentrum Klaasje Zevenster hebben drie reacties opgeleverd. Ongeveer 35 mensen bezochten de inloopavond op 2 maart. De Nota van Uitgangspunten (NvU) herontwikkeling Klaasje Zevenster lijkt, gelet op de ingekomen reacties en de stemming van de aanwezigen op de inloopavond, vooral op instemming te kunnen rekenen.

Klaasje Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een medewerkster van de gemeente informeert een bewoner over de nieuwbouwplannen van 'Klaasje' tijdens de informatiebijeenkomst op 2 maart 2009


Binnenkort besluit de gemeenteraad over de NvU.

Het initiatief van de Stichting Brentano Amstelveen en de Stichting Brentano Steun des Ouderdoms om in zorgcentrum Klaasje Zevenster moderne zorg te bieden en bouwtechnisch te verbeteren is door B en W uitgewerkt in een concept-Nota van Uitgangspunten (NvU). De participatieperiode liep van 24 februari tot 26 maart 2009.

De ambitie van de initiatiefnemers is een plan te ontwikkelen in de sfeer van ‘Wonen met zorg’. Het programma voor het vernieuwde complex bevat 72 eenheden in intramurale groepswoningen met 24-uurs zorg. Daarnaast komen er circa 160 zelfstandige woningen.

In de vervolgfase wordt door de Stichting Brentano Amstelveen een sociaal plan opgesteld. Het sociaal plan wordt uiterst zorgvuldig vormgegeven en zal een gefaseerd uitgevoerd herhuisvestingplan voor de bewoners bevatten. Hierbij wordt er zoveel mogelijk naar gestreefd om de huidige bewoners terug te laten keren in een voor hen passende woning op de vernieuwde locatie. De wensen van de bewoners worden de komende periode geïnventariseerd. Deze zullen mede input vormen voor het op te stellen sociaal plan.

Klaasje Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Zorgcentrum Klaasje Zevenster in Amstelveen


Ter aanvulling is er sprake van 200 m² aan zorgvoorzieningen en ongeveer 2.000 m² aan commerciële voorzieningen (inclusief restaurant).

Deze voorzieningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de bewoners, maar het is de bedoeling dat ook bewoners van de wijk gebruik kunnen gaan maken van deze voorzieningen.

Naar verwachting besluit de gemeenteraad op 27 mei 2009 over de NvU, na behandeling van de nota in de commissie Ruimte, wonen en natuur. De ingekomen reacties maken deel uit van de besluitvorming.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.