Bijgewerkt: 28 maart 2024

Informatieavond over dyslexie en keuze in het voortgezet onderwijs

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-11-2014

Ook dit jaar houdt Beatrijs Brand, GZ-psycholoog en dyslexiespecialist, weer een informatieavond voor ouders van dyslectische leerlingen uit groep (7 en) 8 van de basisschool over het kiezen van een school voor het voortgezet onderwijs. Zij heeft al 30 jaar ervaring in de diagnostiek van leerproblemen bij kinderen en de advisering aan hun ouders en leraren.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Beatrijs Brand, orthopedagoog GZ-psycholoog


Beatrijs Brand legt uit met welke moeilijkheden een dyslectisch kind in het voortgezet onderwijs te maken kan krijgen. Die problemen beperken zich niet tot de talen, maar kunnen zich ook voordoen bij de meer technische vakken. Scholen voor voortgezet onderwijs zijn verplicht een dyslexiebeleid te hebben. Dit beleid geeft docenten richtlijnen, hoe om te gaan met leerlingen met dyslexie. Hoe kun je er nu achter komen, of het dyslexiebeleid van een school goed werkt? Hoe weet je of je kind goed begeleid zal worden? Waarop moet je letten bij scholenbezoek en schoolkeuze, welke vragen stel je en wat vinden de meeste dyslectici in het voortgezet onderwijs moeilijk?

Met deze informatieavond helpt de Bibliotheek Amstelland ouders bij het maken van de juiste keuze. De informatieavond is op dinsdag 9 december 2014 van 20.15 uur tot 22.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Er wordt die avond ook ruim gelegenheid geboden om vragen te stellen. De toegang is gratis maar wel even van tevoren reserveren. Dit kan in een van de Amstelland Bibliotheken of online via www.debibliotheekamstelland.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.