Bijgewerkt: 19 april 2024

In- en opstapproblemen ouderen bij gebruik Connexxion bussen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rob Wagenaar
05-09-2010

Ouderen met rollator, moeders met buggy's en rolstoelgebruikers ondervinden grote problemen bij het in- en uitstappen van Connexxion bussen.

ANBO Amstelveen heeft in het laatste half jaar veel klachten gekregen van ouderen, die niet behoorlijk in- en uit kunnen stappen in de bussen van met namen Connexxion. Een kleine groep ouderen schreef een half jaar geleden een brief aan Connexxion met daarin aandacht vragend voor het probleem, dat bussen niet strak parkeren bij de bushaltes en dit leidt tot vervelende problemen.

Connexxion Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

De bus van buslijn 172 is in Amstelveen aangekomen


Chauffeurs die zagen, dat iemand niet goed de bus in kon stappen, keken liever de andere kant uit, dan even te helpen. Een zeer bijdehante dame vroeg aan de chauffeur, waarom hij niet strak parkeerde bij de bushalte zodat zij met haar boodschappenkar vol boodschappen met minder moeite kon instappen. Het antwoord was, dat hij in zijn vorige functie vrachtwagenchauffeur was en niet geleerd had zo dicht aan de stoeprand te parkeren.

De gemeente Amstelveen heeft veel moeite en kosten gemaakt om de bushaltes zodanig te verbeteren, dat juist die groep van Amstelveners die gebruik moeten maken van een rollator, of een buggy met een kindje erin en niet te vergeten de rolstoelgebruikers, makkelijk de bus in- en uit kunnen stappen.

Het antwoord van Connexxion op de klacht van deze ouderen was, dat zij de klacht op het bord zouden hangen zodat de chauffeurs hier kennis van konden nemen. ANBO heeft gemeend, dat een dergelijk antwoord niet leidt tot enige verbetering. Het bestuur van ANBO heeft dus een brief gestuurd aan de directie van Connexxion met daarin de brandende vraag: een oplossing te zoeken voor dit probleem.

Een kopie van deze brief is aan wethouder Jacqueline Koops gestuurd en zal op de bestuursvergadering van ANBO op 15 september 2010, waar wethouder Koops bij aanwezig is behandeld worden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.