Bijgewerkt: 15 oktober 2018

Huisconcert met Russische muziek op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
18-11-2011

Huisconcert op Wester-Amstel van de Amstelveense celliste Judith van Swaay en pianiste Marlies van Gent. Op zondag 27 november 2011 brengen Judith van Swaay en Marlies van Gent een Russisch programma met muziek van Tschaikovsky, Glazunov, Rachmaninov en Shostakovich, afgewisseld met gedichten van o.a. Poesjkin en Achmatova, in het Russisch en Nederlands gesproken door Jacqueline Mulders.

van Swaay Amstelveen
(Foto Van Swaay - 2011)

Pianiste Marlies van Gent en celliste Judith van Swaay


Van Swaay begon met cello spelen op zesjarige leeftijd. Zij studeerde cello bij György Schiffer in Tilburg, behaalde het diploma Docerend Musicus bij Elias Arizcuren en het diploma Uitvoerend Musicus bij Dmitri Ferschtmann in Amsterdam. Zij speelde in het Nijmeegs Kamerorkest, in het Tilburgs Begeleidings Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en het Gewestelijk Orkest.

Van Swaay maakte deel uit van The Barton Workshop, een ensemble voor moderne muziek wat zich specialiseerde in het spelen van hedendaagse  Amerikaanse componisten. Naast het orkest repertoire houdt zij zich intensief bezig met kamermuziek in diverse combinaties.

Sinds enige jaren vormt zij een vast duo met pianiste Marlies van Gent. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl  Zondag 27 november 2011 Aanvang 15:00 uur . Entree € 11 , donateurs € 8,00 Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.