Bijgewerkt: 21 januari 2019

Het optreden van The SJS Trio in De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-05-2018

In het kader van de serie Jazz in de buurt - Amstelveen vindt op vrijdag 11 mei 2018 in wijkcentrum De Bolder in Amstelveen het optreden plaats van THE SJS TRIO. Dit trio bestaat uit:  Sanna van Vliet, piano en zang; Sven Schuster contrabas; Joost Kesselaar drums. Sanna van Vliet werd geboren in Hilversum en begon op jonge leeftijd piano te spelen.

Zij volgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (1993), waar ze les kreeg van Judy Niemack, Rachel Gould, Jeanne Lee en Frans Elsen en studeerde af met twee majors in Jazz voor zang en jazzpiano. Het komt maar weinig voor dat een pianiste ook nog zo goed zingt en een timing heeft dat swingt! Ze heeft een warm stemgeluid, geweldige beboplijnen, een mooi pianogevoel en tevens een bijzondere muzikale scat-techniek.Persoonlijk heeft ze een affiniteit met de Amerikaanse zangeres-pianiste Shirley Horn. Zij excelleert nog steeds op vele belangrijke podia in Nederland. zoals: Het North Sea Jazz Festival, The Hague Jazz Festival, Jazzpodium de Tor, Breda Jazzfestival, Het Bimhuis, Artishock en Jazzfestival Amersfoort, maar ook trok ze langs de podia van heel Europa, Thailand, Tunesië en Zuid- Korea.

Sven Schuster (1965) werd geboren in Wolfsburg, Duitsland, waar hij bas begon te spelen op zijn zestiende. Hij studeerde in Graz Oostenrijk aan de Hochschule für Musik en vervolgde zijn studie aan het Conservatorium van Hilversum.  Momenteel is hij de vaste bassist van Susanne Alt, The Ob6ions en Bandleader, Composer/Arrangeur van zijn ‘Amstel Bigband’. Joost Kesselaar is een genuanceerd slagwerker die vele ensembles heeft bediend; vaak in conclaaf met o.a. Berend van den Berg en Erik Robaard en zangeressen als Mirjam van Dam en Ilse Huizinga. U kunt met dit trio uitkijken naar een mooie sfeervolle jazzavond.

De locatie op vrijdag 11 mei 2018 wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Concert van 20.00 tot 23.00 uur. Bereikbaar vanuit Amsterdam met tram 5 en metro 51 (halte Sportlaan). Er is ruime vrije parkeergelegenheid. Entree: € 10;  Leden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. drankje). JAZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.