Bijgewerkt: 28 maart 2024

Het doek valt voor Dichtbij.nl in Noord-Holland

Nieuws -> Informatief

Bron: TMG
24-11-2015

Holland Media Combinatie, onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG), kondigde op 23 november 2015 aan de activiteiten van Dichtbij.nl in haar kerngebied - Noord-Holland en delen van Utrecht en Zuid Holland - te stoppen. In Noord-Brabant, Haaglanden en de Drechtsteden gaat Dichtbij wel verder.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2015)

De keuzeknop van de online versie van Dichtbij.nl


Aanleiding voor deze ingreep is de strategische keuze van Holland Media Combinatie om, samen met TMG, nieuwe hyperlokale initiatieven te ontplooien onder sterke hoofdmerken. Daarnaast dragen de resultaten van Dichtbij onvoldoende bij aan de winst. In totaal zullen naar verwachting circa 40 arbeidsplaatsen verdwijnen. Activiteiten in Alkmaar, Haarlem, Leiden, het Gooi, Amsterdam en Amstelveen en Almere stoppen in het eerste kwartaal van 2016 – aldus TMG.

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2015)

De frontpage van de papieren versie van Dichtbij Amstelveen in november 2015


Achtergrond voor deze aanscherping is, dat Dichtbij als geheel al een aantal jaren een negatieve bijdrage levert aan het resultaat en binnen het bestaande verdienmodel van Dichtbij geen mogelijkheid gezien wordt voor verbetering van het resultaat. Bovendien heeft Holland Media Combinatie ervoor gekozen om, passend bij haar strategie van focus op de hoofdmerken, zoals aangegeven in februari van 2015, sterke en journalistieke (hyperlokale) content te publiceren op de sites en apps van onder andere eigen titels. Onder deze titels vallen bijvoorbeeld Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander.

Op 24 mei 2014 meldde Dichtbij Amstelveen, dat 'Nieuwsblad en Weekblad worden Amstelveen Dichtbij'. Amstelveen Dichtbij wordt met ingang van woensdag 4 juni de nieuwe naam van de huis-aan-huiskrant in Amstelveen. Jouw vertrouwde huis-aan-huiskrant krijgt dan niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuw, fris uiterlijk en een nieuwe, interactieve formule.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.