Bijgewerkt: 29 maart 2024

Het Zwarte pad tussen de Noorddammerlaan en de Zetterij is gedeeltelijk afgesloten

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-12-2018

Een gedeelte van het Zwarte pad, of Kazernepad, wordt vanaf donderdag 13 december 2018 voor onbepaalde tijd afgesloten. Uit inspectie is gebleken dat de naastgelegen damwand niet in optimale staat verkeert. De afsluiting is nodig om de veiligheid van het fietsverkeer te waarborgen. Het gaat om het gedeelte tussen de Noorddammerlaan en de Zetterij. Het fietsverkeer wordt omgeleid via de Vierlingsbeeklaan.



Naar aanleiding van scheurvorming in het asfalt van het fietspad heeft de gemeente Amstelveen een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat de aangrenzende houten damwand, waar het fietspad op steunt, in slechtere staat verkeert dan voorzien. Hierop is besloten het fietspad vanaf donderdag 13 december 2018 af te sluiten voor het fietsverkeer.

Foto Amstelveen
(Bron Google Maps - 2018)

Het afgesloten deel van het Zwarte pad


De komende maanden wordt gewerkt aan een oplossing om het fietspad weer veilig open te kunnen stellen. Er zijn hierbij twee scenario’s mogelijk waarbij de duur van de afsluiting varieert van drie maanden tot een jaar. De korte termijn en tijdelijke oplossing is het slaan van een nieuwe damwand, waardoor de situatie weer veilig wordt. De oplossing die langer duurt, is het tegelijkertijd verbreden van dit deel van het fietspad. De gemeente wil het Zwarte pad dat Amstelveen doorkruist op termijn in zijn geheel verbreden. Het vervroegd verbreden van dit deel van de fietsroute betekent dat het over een paar jaar niet opnieuw afgesloten hoeft te worden. Beide opties worden de komende tijd beoordeeld. De omwonenden worden per brief nader geïnformeerd. Bekijk ook de tekening van de afsluiting hier (pdf)



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.