Bijgewerkt: 17 december 2018

Het Robert Rook trio speelt in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
08-10-2018

In het kader van de serie Jazz in de Buurt vindt op vrijdag 12 oktober 2018 van 20.00 tot 23.00 uur in wijkcentrum De Bolder in Amstelveen het concert plaats van Robert Rook trio – met als thema: Momentum. Dit unieke trio bestaat uit: Robert Rook op piano; Thomas Winther andersen op contrabas en Bart van Helsdingen op het slagwerk. Met pakkende swing en sfeervolle ballades vertolken zij muziek in ‘improvisatorische’ golven. Dit trio heeft een muziekstijl vol interacties ontwikkeld die u op het puntje van uw stoel laten zitten!

Robert Rook begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam in 1997 zijn eerste cd uit 'Introducing Robert Rook'. Robert maakte verschillende tv opnamen voor o.a. vrije geluiden en Los Angeles jazz tv; speelde op het North Sea jazzfestival en hij was ook gastsolist met het JOC: Jazz orchestra of the Concertgebouw. Van zijn cd’s zijn er duizenden verkocht in Japan waar hij zéér populair is.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Tpodium - 2018)

Het Rook Trio in 2013


Hun laatste CD opname ‘Momentum’ zal deze avond ruimschoots te horen zijn, maar in hun virtuositeit zullen bekende jazzstandaards ook, op hun zo bijzonder eigen manier, vertolkt worden. Robert heeft als pianist een zeer eigenzinnige stijl en zijn spel bevat een soort van explosieve energie. Hij is in staat om de meest eenvoudige muzikale ideeën te ontwikkelen tot mooie en onverwachte wendingen. Een buitengewoon complete pianist die in zijn geniale pianospel ons helemaal meeneemt naar zijn wereld, waarin we onszelf voor even volledig plachten te verliezen.

Thomas Winther Andersen is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie van musici, waarmee hij werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste cd ‘SPINNAKER’ won The Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013. Het spel van drummer Bart van Helsdingen is meermaals bekroond: Nominatie Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002 - Grote Prijs van Nederland - Solistenprijs Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Hij speelt al jaren met tal van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook soloslagwerk voorstellingen.) Bart is sinds 2011 de vaste drummer van het trio, toen hij Dick Verbeeck (op video te zien) verving. https://www.youtube.com/watch?v=RSd9sLbbuWA

De locatie op vrijdagavond 12 oktober 2018: Wijkcentrum de Bolder Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen, te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. Er is voldoende vrije parkeergelegenheid !! Dit ‘LIVE MUSIC EVENT’ wordt geprogrammeerd door de Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.