Bijgewerkt: 14 december 2018

Het Martin Joey Dine quintet treedt op in De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
05-03-2018

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN vindt op vrijdag 9 maart 2018 in wijkcentrum De Bolder te Amstelveen het optreden plaats van het MARTIN JOEY DINE QUINTET. Martin Joey Dine (1992) is een jonge virtuoze jazzpianist uit het Franse Montmorency.

Op zijn 16de werd hij erkend als een pianotalent en ontving muziekonderwijs in de plaats Tours. Daarop (2010) volgde zijn studie aan het Parijs conservatorium en nam in de Franse hoofdstad zijn intrek. Diverse optredens in jazzclubs werden uitgevoerd; alsook de intieme jazzclub Sunset Sunside in Rue des Lombards in Saint-Germain des Pres, waar hij op zijn 20ste hij de tweede prijs voor jong talent ontvangt. In de zomer van 2011 reist Martin Joey naar The Big Apple, waar hij ook in enkele clubs optrad. Op zijn 20ste won hij de tweede prijs voor jong talent in Saint-Germain des Pres in de Sunset-Sunside.Nam zijn eerste album ‘Wario’ op; voerde vervolgens vele optredens uit en deed mee aan het ‘International Jazz  Concours de Piano Forté’ en won de publieks- en eerste prijs van een unanieme jury. Zijn tweede album ‘Copperfield’ kreeg in 2014 gestalte. Hij volgde de masterclasses van pianisten als Enrico Pieranunzi, Pierre de Bethmann, Yaron Herman, Andy Emler, maar ook die van blazers als Gael Horellou en Ingrid Jensen. Ook bewerkte en produceerde hij de Upperground stukken van de Amerikaanse Be-Bop pianist Duke Jordan.

Sinds 2015 woont hij in Amsterdam en studeert aan het conservatorium; Arrangement & Compositie. U zult enkele composities van hem horen die u wellicht begeesteren en de tijd even doen vergeten! Met de titels als: ‘I Didn’t Know What Time it Was’ en ‘Please Stop That War’. Het quintet bestaat uit: Martin Joey Dine (piano, compositions), Alistair Payne (trumpet, flugelhorn), Nicolo Ricci (tenor sax), Pierre Balda (contrabas), Roope Kantonen (drums). De locatie: op vrijdag 9 maart wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Concert van 20.00 tot 23.00 uur. BEREIKBAAR vanuit Amsterdam met Tram 5 en Metro 51 (halte Sportlaan). U kunt er vrij parkeren. JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.