Bijgewerkt: 18 april 2024

Hardrijders aan de kant

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
26-04-2015

Noord-Holland - De videosurveillanten hebben woensdagmiddag 22 april 2015 en -avond het verkeer op wegen in Noord-Holland gecontroleerd ten behoeve van de verkeersveiligheid. Hierbij werden vele hardrijders aan de kant gezet en overige weggebruikers, die vanwege onveilig rijgedrag de aandacht trokken van de videosurveillanten.

Op de A9 ter hoogte van Beverwijk werd een 60-jarige man uit Bergen aan de kant gezet, omdat hij structureel te hard reed. Na een meting door de videosurveillanten kreeg hij proces-verbaal voor een overschrijding van de maximum snelheid met 35 km/uur. Eveneens op de A9, ter hoogte van Heiloo werd een 45-jarige man uit Bergen na een overschrijding van 44 km/uur aan de kant gezet en ook hij kreeg proces-verbaal.

Op de N201 ter hoogte van Amstelveen werd in de namiddag een 52-jarige automobilist bekeurd, omdat hij ruim 41 km/uur te hard reed en een 40-jarige automobilist omdat hij 38 km/uur te hard had gereden. Tegen beiden mannen, allebei afkomstig uit Aalsmeer, is proces-verbaal opgemaakt.

Op de N207 ter hoogte van Nieuw-Vennep trok een 32-jarige automobilist de aandacht van de videosurveillanten nadat hij ruim 45 km/uur te hard had gereden. Op de N205 werd van een 38-jarige Zwanenburger het rijbewijs ingevorderd, omdat de man 50 km/uur te hard had gereden. Zijn rijbewijs is hij voorlopig kwijt; dat wordt doorgezonden naar het Openbaar Ministerie.

Een 46-jarige man uit Heemstede kreeg woensdag op de N205 proces-verbaal na ruim 42 km/uur te hard. De man was al eerder opgevallen vanwege onveilig invoeggedrag op de A9, waarbij hij een rood kruis negeerde. Een 27-jarige man uit Hoofddorp kreeg proces-verbaal, nadat hij ruim 33 km/uur te hard had gereden op de A4 ter hoogte van Badhoevedorp.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.