Bijgewerkt: 28 maart 2024

Haarlemmermeer is de nieuwe attractie van Madurodam

Nieuws -> Informatief

Bron: Madurodam
29-03-2018

Madurodam wil de wereld inspireren met de grote verhalen van Nederland. Verhalen over daadkracht, pioniersgeest en vrijheidsdrang. Vol trots mag ik aankondigen dat de Haarlemmermeer de hoofdrol speelt in het nieuwe “grote verhaal” dat wij gaan toevoegen aan ons park. De droogmaking van de Haarlemmermeer door ‘s werelds grootste stoommachines in de 19de eeuw, waarbij de Nederlanders op de meest onmogelijke plek van water land wisten te maken, is het unieke moment dat centraal zal staan in de spectaculaire, interactieve familieattractie.

In het gebouw van het markante Cruquius gemaal (schaal 1:2) met zijn zes bewegende balansarmen ga je terug naar de tijd toen ons land nog grotendeels uit binnenmeren en rivieren bestond. Vanaf de 16de eeuw legden de Nederlanders deze binnenmeren één voor één droog met molens, maar het Haarlemmermeer bleek eeuwenlang onmogelijk. Tot een stormachtige Kerstavond in 1836: hét moment in onze geschiedenis waarop we onze innovatieve kracht lieten zien en besloten ’s werelds grootste stoommachine te bouwen voor de droogmaking van dit verwoestende binnenmeer. Lukt het jou ook om het Haarlemmermeer te overwinnen met ’s werelds grootste stoommachine? Het gemaal treedt langzaam in werking. De balansarmen beginnen te bewegen. De ketels ontvlammen in vuur. Stoom ontsnapt. Madurodam trilt op haar grondvesten…

Madurodam is gestart met de bouw van haar vijfde indoor attractie. Een zinderende en interactieve show over Nederlands meest indrukwekkende overwinning op het water: de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. Een wervelende familieattractie over Hollandse daadkracht, over landwinning in de 19de eeuw, en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog weten te houden. Met het bedienen van ’s werelds grootste stoommachine ervaren bezoekers zelf de ogenschijnlijk onmogelijke opgave om van water land te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Het Cruquius gemaal volgens de ontwerpers van Madurodam


Wervelende familieattractie. Net als de vier andere indoor attracties is ook deze familieattractie een eigentijdse belevenis voor jong en oud. Het verhaal is een uitbreiding op de vele kanten van “Nederland, waterland” die Madurodam in het park laat zien. Naast de bekende Maeslantkering, de Beatrixsluis en de educatieve interacties als de Waterweg en de Rotterdamse haven verrijst deze zomer het markante Cruquius gemaal, inclusief zes bewegende balansarmen.

Bedien ’s werelds grootste stoommachine. In het gemaal beleven bezoekers een uniek verhaal, waarin zij teruggaan naar de tijd toen ons land nog grotendeels uit binnenmeren en rivieren bestond. Vanaf de 16de eeuw legden de Nederlanders deze binnenmeren één voor één droog met molens, maar het Haarlemmermeer bleek eeuwenlang onmogelijk. Tot een stormachtige Kerstavond in 1836: hét moment in onze geschiedenis waarop de Nederlanders hun innovatieve kracht laten zien en besloten ’s werelds grootste stoommachine te bouwen  voor de droogmaking van dit verwoestende meer.

Met vereende kracht moeten bezoekers in de attractie ’s werelds grootste stoommachine in gang zetten. Het gemaal treedt langzaam in werking, de balansarmen beginnen te bewegen, ketels ontvlammen in vuur, stoom ontsnapt en het gemaal in Madurodam trilt op haar grondvesten… lukt het hen om van water land te maken?

Inspireren met het beste van Nederland. Door de Haarlemmermeerpolder heeft Nederland haar moderne gezicht gekregen. Met de komst van de Randstad, de kleurrijke bloembollenvelden en luchthaven Schiphol ontstaat een belangrijke motor van onze economie. Anno 2018 zijn het nog steeds de waterschappen en de gemalen die dagelijks onze voeten droog houden en maken we ons geen zorgen over leven onder de zeespiegel. Nederland staat niet voor niets wereldwijd bekend om hun unieke omgangswijze met water. De nieuwe familieattractie over de droogmaking van Haarlemmermeer past dan ook volledig binnen Madurodam’s visie om als eigentijds themapark de grote verhalen van Nederland te vertellen. Verhalen over vrijheidsdrang en daadkracht, die bezoekers inspireren met het beste van ons land.

2014: Zo groot is Oranje: een voetbalexperience over het EK ´88

2015: Hof van Nederland: schuif aan bij de Eerste Vrije Statenvergadering

2016: Het verhaal van George: het levensverhaal van George Maduro, naamgever én oorlogsheld

2017: Nieuw Amsterdam: een interactieve familie-attractie die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York 

2018: Beleef Nederlands meest indrukwekkende overwinning op water: de droogmaking van het immense Haarlemmermeer (opening zomer 2018). Voor meer informatie: www.Madurodam.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.