Bijgewerkt: 28 maart 2024

Geslaagde afsluiting informatieavonden sociale samenhang

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-03-2012

Donderdag 22 maart 2012 vond de laatste van negen informatieavonden plaats in de bibliotheek in het Stadshart Amstelveen. Het was een geslaagde afsluiting waar de aanwezige bewoners veel positieve inbreng hadden.

ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops heeft veel nuttige informatie gekregen voor de uitgangspunten voor sociale samenhang in Amstelveen. Deze uitgangspunten worden 9 mei 2012 in de gemeenteraad besproken.

koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Jacqueline Koops van ChristenUnie-Amstelveen


Zo’n dertig inwoners van Elsrijk en Stadshart bezochten de avond. Ook een bewoonster uit Randwijck was uit nieuwsgierigheid naar de avond toegekomen. Een spontane presentatie van Piet Scholte, voorzitter van het wijkplatform Elsrijk kon op bijval uit de zaal rekenen.

Daarin vertelde hij, dat bewoners uit deze wijk zelf initiatieven hebben bedacht, zoals het Mantelplan, waarbij wijkbewoners een stukje zorg voor hun buren op zich nemen, ook gaan ze in mei buitenspeelactiviteiten voor kinderen houden en is er ‘koffie met Ida’. Wijkbewoonster Ida heeft het initiatief bedacht om iedere keer bij een andere wijkbewoner op verschillende plekken in de wijk koffie te gaan drinken met een aantal wijkbewoners.  

“Ik kijk terug op een serie geslaagde avonden met allemaal een geheel eigen karakter. De ene keer een grote opkomst en de andere keer klein. Ik heb veel positieve inbreng gehoord en soms een kritische noot. Het belangrijkste is dat we veel inbreng en informatie hebben ontvangen waarmee we het vervolgtraject op een goede manier kunnen inzetten”.  



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.