Bijgewerkt: 28 maart 2024

Gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen 2022 voorlopige uitslag

Nieuws ->

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
17-03-2022

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen maakte op woensdagavond 16 maart 2022 in het raadhuis de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend: 'Maandag en dinsdag is ook al gestemd op verschillende stembureaus en die dagen waren er 8 stembureaus open in de stad en vandaag, woensdag, 37 stembureaus. Er zijn al heel wat stemmen geteld en er moeten nog de stemmen geteld worden van 11 stembureaus (om 22.30 uur-red.), dus ik heb nu de tussenstand van twee-derde van ongeveer alle stemmen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Tussentijdse uitslag van de stembureaus in Amstelveen op 16 maart 2022. Door het verlies van de VVD met twee zetels mist de bestaande coalitie (met D66 en PvdA) de meerderheid in de gemeenteraad. De VVD blijft met 8 zetels wel de grootste partij,
D66 met 7 zetels en PvdA met 3 zetels blijven gelijk. BBA ging van 4 naar 5 zetels en nieuwkomer Goed voor Amstelveen krijgt
2 zetels in de gemeenteraad van Amstelveen

Het opkomstpercentage ligt op de 44,87 % van de stembureaus, die wij binnen hebben. Ik vind het zelf niet erg hoog, hopelijk gaat het nog even hoger.' Dat klopte want tegen 24 uur waren alle stemmen geteld en was het uiteindelijke opkomst percentage 52,85 %. De komende dagen zullen de voorkeursstemmen nog worden vastgesteld.

Op maandag 21 maart 2022 om 10.00 uur stelt het centraal stembureau in een openbare zitting de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Amstelveen vast. U kunt de openbare zitting bijwonen in het raadhuis. U kunt hierbij fysiek aanwezig zijn op het raadhuis of u kunt de zitting online volgen via de livestream.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.