Bijgewerkt: 29 maart 2024

Gemeenteraad Utrecht draagt Jan van Zanen voor als nieuwe burgemeester

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Utrecht
05-11-2013

De gemeenteraad van Utrecht heeft Jan van Zanen bij de minister aanbevolen als nieuwe burgemeester van Utrecht. De raad heeft dit besloten tijdens de besloten raadsvergadering van 5 november 2013 op advies van de vertrouwenscommissie.

Van Zanen is daarmee de verwachte opvolger van Aleid Wolfsen, die per 1 januari 2014 zijn functie als burgemeester neerlegt. Op basis van de aanbeveling van de raad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht aan de Koning.



Van Zanen is lid van de VVD en sinds 2005 burgemeester van Amstelveen; daarvoor was hij wethouder in Utrecht. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

De vertrouwenscommissie was unaniem in haar advies aan de gemeenteraad. De commissie omschrijft Van Zanen als een benaderbare en stevige bestuurder in het lokale domein met ervaring in het landelijke circuit. Hij heeft ook veel ervaring in de burgemeestersportefeuille (openbare orde en veiligheid), is een goede netwerker en heeft kennis van en passie voor Utrecht en de Utrechters.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.