Bijgewerkt: 29 maart 2024

Gemeentebelastingen Amstelland start op 1 januari 2013

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-12-2012

De gemeentelijke belastingenteams van Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn werken vanaf 2013 samen onder de naam Gemeentebelastingen Amstelland.

Inwoners, bedrijven en instellingen merken voor het eerst iets van het nieuwe samenwerkingsverband bij de aanslag gemeentelijke woonlasten (WOZ, OZB, afvalstoffenheffing, rioolheffing en hondenbelasting) die uiterlijk in februari 2013 verzonden worden. Het samenwerkingsverband verzorgt vanaf dat moment de hele uitvoering (heffing, invordering en eventuele kwijtschelding).

raadhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De locatie van Gemeentebelastingen Amstelland is in het raadhuis van Amstelveen


Zodra de aanslag gemeentelijke heffingen op de deurmat valt, kunnen inwoners, bedrijven en instellingen op www.gemeentebelastingenamstelland.nl terecht voor hun WOZ-aanslag, het taxatieverslag van de woning en alle formulieren die verder nodig zijn bij het afhandelen van de belastingen.

Vragen en opmerkingen kunnen gesteld worden via belastingen@amstelveen.nl , of telefoonnummer (020) 540 48 86. Inwoners en bedrijven uit alle gemeenten kunnen op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur ook terecht in het raadhuis van Amstelveen en op afspraak bij een van de andere gemeenten.

Door de krachten van een aantal gemeenten te bundelen in het samenwerkingsverband ontstaat een belastingorganisatie met meer kennis en kunde om het hoofd te kunnen bieden aan de ingewikkelde belastingwetten- en regels. Op termijn is er ook een besparing te realiseren door integratie van werkprocessen, het wegvallen van dubbele werkzaamheden, efficiency en inkoopvoordelen.

Het uitgangspunt bij de samenwerking is, dat elke gemeenteraad zelf het eigen belastingbeleid en de plaatselijke belastingtarieven blijft bepalen. Het samenwerkingsverband verzorgt de uitvoering hiervan.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.