Bijgewerkt: 28 maart 2024

Gemeente Amstelveen werkt met 18 dienstverleningsnormen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-12-2009

De gemeente Amstelveen heeft 18 dienstverleningsnormen geformuleerd voor de diensten die de medewerkers in het Klant Contact Centrum verlenen aan burgers. Het gaat ondermeer om de snelheid waarmee burgers aan de balies worden geholpen en om de servicegerichtheid van de medewerkers.

De medewerkers van het Klant Contact Centrum (KCC) doen hun uiterste best om binnen vijf keer overgaan de telefoon op te nemen. De burger wordt tijdig geattendeerd over het verlopen van zijn of haar reisdocument. Voor het aanvragen en ophalen van een reisdocument of rijbewijs kan een afspraak worden gemaakt. Alle dienstverleningsnormen zijn opgenomen op www.amstelveen.nl.

Hellendall Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Frans Hellendall (VVD)


Frans Hellendall, wethouder dienstverlening, juicht het werken met dienstverleningsnormen toe. “De normen maken onze dienstverlening transparant. Ze zijn een hulpmiddel voor burgers om de overheid aan te spreken op haar dienstverlening. Burgers weten nu waar zij op mogen rekenen en medewerkers wat van hun verwacht wordt”.

De gemeente Amstelveen blijft werken aan het verbeteren van haar dienstverlening. De inwoners mogen de gemeente op deze normen aanspreken. Wie klachten of opmerkingen heeft over de gemeentelijke dienstverlening kan hiervan melding maken via balie online op www.amstelveen.nl.

Een dienstverleningsnorm is een concrete belofte aan burgers over de dienstverlening die van de gemeente mag worden verlangd.

Als onderdeel van het ‘Overheid heeft Antwoord'-concept noemt Amstelveen de dienstverlening in de publiekshal van het raadhuis vanaf 2010 het Klant Contact Centrum. Alle gemeentes in Nederland dienen in 2015 over een volledig ingericht KCC te beschikken om alle vragen van burgers en bedrijven te kunnen behandelen die de hele overheid raken.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.