Bijgewerkt: 28 maart 2024

GGD Amsterdam start vaccinatie tegen de Mexicaanse griep

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam
13-11-2009

De GGD Amsterdam start op maandag 23 november 2009 met de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. De GGD doet dit in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wie worden uitgenodigd

De volgende personen ontvangen in week 47 een uitnodiging voor de vaccinatie:



  1. kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar;

  2. huisgenoten van kinderen van 0 tot en met 5 maanden. Onder ‘huisgenoten’ wordt verstaan: mensen, die op het moment van uitnodigen formeel op hetzelfde adres staan ingeschreven bij de Gemeentelijke Basis Administratie, als het kind tussen de 0 tot en met 5 maanden.



Grotere kaart weergeven
Het RAI Congrescentrum op het Europaplein in Amsterdam

Vaccinatie

De vaccinatie bestaat uit twee prikken. De eerste prik geeft de GGD op 23 en 24 november 2009. De tweede prik volgt op 14 en 15 december 2009. In de uitnodiging staat precies op welke dagen en tijdstippen de genodigde verwacht wordt. De uitnodiging ontvangt u in week 47 (week van 16 t/m 20 november a.s.)

Belangrijk: Alleen mensen die een persoonlijk geadresseerde uitnodigingsbrief hebben ontvangen worden gevaccineerd!

Locatie

De vaccinaties vinden plaats in het RAI Congrescentrum. De GGD heeft gekozen voor één centrale priklocatie. Dit vanwege de korte voorbereidingstijd (2 weken) en het grote aantal te vaccineren mensen. Over de voor- en nadelen hiervan is uitgebreid overlegd met de gemeentebesturen van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. De RAI is gekozen vanwege de ligging, goede mogelijkheden voor openbaar vervoer en parkeerfaciliteiten. Toelichting keuze voor één locatie 

Meer informatie?

Er is een pagina aangemaakt met veel gestelde vragen en antwoorden over de vaccinatie 0 t/m 4 jarigen en huisgenoten van kinderen onder de zes maanden. Deze pagina vindt u hier. Deze pagina zal regelmatig worden vernieuwd.

Voor de Mexicaanse griep en veelgestelde vragen hierover: www.grieppandemie.nl , of bel 0800 1100, het gratis publieksnummer van Postbus 51. Over de verspreiding van de Mexicaanse griep: www.rivm.nl Adres: RAI Congrescentrum Europaplein 22 1078 GZ Amsterdam



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.