Bijgewerkt: 18 november 2019

From Africa with love in de Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
13-01-2014

Luister, kijk, voel en proef

Op dinsdag 11 februari 2014 van 20.15-22.00 uur, organiseert de Bibliotheek Amstelland in samenwerking met Art Partner en OA-Cultureel From Africa with Love, een lekkere, creatieve en inspirerende avond. Cathal McKee neemt u mee in een inspirerende lezing en interviewt Mariette de Haan van From Africa with Love over Zuid-Afrika en het spotten van nieuw design talent. Daarna kunt u kennismaken met de ontwerpen en met Afrikaanse wijnen van ‘No House wine’.


Grotere kaart weergeven Viljoensdrift Boerdery in de Robertson wijnvallei in West-Kaap, Zuid-Afrika


Kaapstad is in 2014 Wereld Design Hoofdstad, maar u kunt het werk van Zuid-Afrikaans ontwerptalent hier in Amstelveen ervaren. Vanaf vandaag tot en met 28 maart 2014 is de expositieruimte in de Bibliotheek Amstelland geheel gewijd aan werk van een nieuwe lichting jonge ontwerpers uit Zuid-Afrika onder de noemer From Africa with love: Design in een wereld van verhalen.

Het nieuwe label From Africa with Love reist regelmatig naar Zuid-Afrika en biedt in haar Amsterdamse galerie een platform aan het werk van zowel gevestigde ontwerpers als upcoming talent. De collectie omvat originele ontwerpen. Afrikaans design is aan een enorme opmars bezig in de ontwikkeling naar een eigen creatieve identiteit. Het hoeft er niet Afrikaans uit te zien om Afrikaans te zijn.

mckee Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Cathal McKee oprichter en directeur van creatief bureau CMK 1


De ontwikkeling van design in Zuid-Afrika heeft tot een bijzondere creatieve boost geleid. Tegenwoordig is Zuid-Afrika voor veel kunstenaars en designliefhebbers een bron van inspiratie. Cathal McKee, creatief directeur van CMK1, weet hier alles van. Hij heeft 25 jaar ervaring in design en fashion branding en werkt veel samen met Zuid-Afrikaanse klanten en ontwerpers. In 2011 initieerde hij een design en fashion expositie in Kaapstad en twee maanden per jaar is hij in Zuid-Afrika voor zaken en inspiratie.

Na het interview biedt 'No House' Wine heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn uit Namaqualand in de West Kaap en Viljoensdrift uit Robertson wijnvallei. De naam 'No House Wine' vertelt het hele verhaal. Met deze wijn ondersteun je de allerarmsten mensen met 'No House'. Tijdens deze avond zullen diverse wijnen te proeven en te koop zijn. De opbrengst wordt gebruikt om de huisvestingsprojecten van stichting HomePlan te financieren. Kaarten zijn te bestellen in de bibliotheken van Amstelland, of online via www.debibliotheekamstelland.nl. Adres: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein 102 1181 ZM Amstelveen

de Haan Amstelveen
(Foto Marjolijne Perquin - 2011)

Mariette de Haan, oprichter van showroom/gallery From Africa with Love in Amsterdam


Over From Africa with Love

From Africa with love werd in 2010 opgericht door Mariette de Haan. Na een tijd in Kaapstad gewoond en gewerkt te hebben, reist ze inmiddels regelmatig naar Zuid-Afrika, waar ze studio’s en ontwerpers bezoekt en persoonlijk het werk selecteert voor haar Amsterdamse galerie. Hiermee combineert ze een passie voor zonnig Afrika met een liefde voor creatief en duurzaam social design.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.