Bijgewerkt: 28 maart 2024

Fietsvoorrang Zwarte Pad kostte 6,5 ton

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
19-11-2009

De onder grote politieke en publieke druk teruggedraaide fiets voorrangsituatie op het Zwarte Pad heeft zo'n 6,5 ton euro gekost: 6 ton voor het aanleggen en maximaal 50.000 euro voor het deels verwijderen.

Molenweg Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

In de kruising van het Zwarte Pad en de Molenweg zijn de werkzaamheden in volle gang, om de verkeersituatie weer terugdraaien. De foto werd op 19 november 2009 om 16 uur gemaakt


Wethouder Joss Tabak (verkeer, VVD) zegde woensdag op 11 november 2009 tijdens de raadsvergadering toe de voorrangssituatie in een week terug te zullen draaien ten faveure van de automobilist.

„Van de 6 ton voor de aanleg wordt een substantieel deel gefinancierd door de provincie," aldus een gemeentelijk woordvoerder. „Er wordt nog onderhandeld over de precieze hoogte." In het bedrag van 6 ton zit ook de herinrichting van de parkeerplaats bij restaurant 'Aan de Poel'.

De verkeersborden langs de weg en de haaientanden op het wegdek zullen verdwijnen (rijweg), maar ook worden aangebracht (fietspad). Middengeleiders, verhogingen in de weg en de lichtbakken boven de kruisingen blijven gehandhaafd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.