Bijgewerkt: 29 maart 2024

Festival van Rechtvaardigheid in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: FNV/SP-Amstelveen
01-11-2021

De FNV vindt dat Amstelveen een harde en gemene gemeente is voor mensen die aankloppen voor hulp. Mensen uit Amstelveen die deze hulp of een uitkering soms ontzettend hard nodig hebben, krijgen dit niet. Armoede, ellende en schulden nemen toe. Meer ellende bovenop de toch al te lage lonen en uitkeringen. Steeds meer werkende armen en bijstandsgerechtigden kunnen hun boodschappen, huur, zorgverzekering en energie niet meer betalen.

Het is tijd voor rechtvaardigheid! Met het festival steekt FNV Uitkeringsgerechtigden werkende armen en uitkeringsgerechtigden een hart onder de riem. Tegelijkertijd vragen we aandacht voor de schrijnende situatie waarin deze inwoners van Amstelveen zitten.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2021)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen tijdens de commissievergadering Burgers en Samenleving met het Zwartboek 2021 van SP op 15 september 2021


Kom ook! Zit je zelf in de omschreven situatie of wil je ook opstaan omdat het beter kan/moet? Kom dan naar het festival. Er zijn sprekers en ervaringsdeskundigen aanwezig, zoals de wethouder Marijn van Ballegooijen, vicevoorzitter FNV Kitty Jong en Bart van Kent (SP). Daarnaast is er muziek, koffie en thee en spelletjes, zoals het ganzenbordspel van de Armoede. Adres: Het terrein bij de Poel achter het Raadhuis, Laan Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen. Tijd: zondag 7 november 2021 van 14:00 tot 16:00 uur.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2021)

Kitty Jong (1964) is sinds mei 2017 vicevoorzitter van FNV. Zij is in het FNV bestuur verantwoordelijk voor zorg, arbeidsomstandigheden, energiebeleid/duurzaamheid, diversiteit, sociale zekerheid en medezeggenschap/corporate governance


De SP-Amstelveen samen met de FNV een manifestatie om aandacht te vragen voor de mensen die onrechtvaardig worden behandeld door de gemeente en door het aan de gemeente gelieerde re-integratiebedrijf Matchez. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn er activiteiten, sprekers en optredens op het terrein aan de Poel achter het raadhuis.

De SP-Amstelveen fractie heeft op 15 september het Zwartboek 2021 aan de wethouder aangeboden. Hierop reageerde het college op 5 oktober via een collegebrief zich niet te herkennen in de door de SP gesignaleerde misstanden op het raadhuis en dan met name op het Werkplein. Door vol te blijven houden dat het allemaal individuele casussen zijn en er wel eens iets mis kan gaan weigert het college om in te zien dat er een structureel probleem is. De SP vraagt zich af hoeveel zwartboeken er nog gemaakt moeten worden om het college te overtuigen van de misstanden.

Foto Amstelveen
(Foto Bas Stoffelsen/Wikipedia - 2021)

Bart van Kent (1983) is sinds 2017 is hij namens de Socialistische Partij (SP) lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal


Deze kille reactie, zonder op de inhoud in te gaan, getuigt van een ingesleten bestuurscultuur die men niet wenst de veranderen. Het gemeentebestuur weigert om te onderzoeken wat er aan de hand is met de bejegening van cliënten. De SP is van mening dat elke gemeente een zorgplicht heeft en zich over burgers die aankloppen voor hulp en ondersteuning behoort te ontfermen.

Met het terzijde schuiven van het Zwartboek worden ook de suggesties en aanbevelingen wederom genegeerd. Ondertussen blijven inwoners van Amstelveen geconfronteerd worden met een gemeente die vijandig en wantrouwend is. Het gevoel onrechtvaardig behandeld te worden wordt door de reactie van het college alleen maar versterkt.



Om deze gedupeerden een hart onder de riem te steken organiseert de SP-Amstelveen in samenwerking met de FNV een middag voor hen en alle mensen die solidair met ze zijn. Het wordt een manifestatie, waarop aandacht wordt gevraagd voor de harteloze bejegening van deze kwetsbare Amstelveners. Op deze middag zullen de gedupeerden zelf het woord voeren, verder zullen SP tweede kamerlid Bart van Kent en vicevoorzitter FNV Kitty Jong spreken. Het wordt een informatieve, maar tevens een gezellige middag. Iedereen is welkom.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.