Bijgewerkt: 28 maart 2024

Ferry van Groeningen stapt over naar Burgerbelangen Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
01-12-2020

Ferry van Groeningen, voormalig fractievoorzitter van het CDA-Amstelveen, maakt een overstap naar Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Vanaf 1 januari 2021 treedt Van Groeningen toe tot bbA als burgerraadslid voor de raadscommissie Burgers en Samenleving. 'Om er na dik twee jaar afwezigheid weer een beetje in te komen.' Ferry van Groeningen was fractievoorzitter van het CDA in de periode 2016-2018 als opvolger van voormalig wethouder Jan Willem Groot. Daarvoor was hij raadslid voor het CDA en stond bekend als scherp en serieus.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ferry van Groeningen, raadslid van CDA-Amstelveen, woordvoerder van Bouwen en Wonen in 2014


Van Groeningen en het bestuur van bbA hadden al enige tijd contact met elkaar. Daarover zegt hij: 'Ik heb enkele intensieve gesprekken met het bestuur en de fractievoorzitter van bbA gevoerd. Ik kwam daarbij tot de conclusie dat ik mijn ambitie in de lokale politiek het beste bij bbA kan waarmaken. BbA wil dicht bij de bewoners blijven, dat streef ik ook na. BbA brengt dat al ruim twintig jaar in praktijk. Onze inwoners verlangen ook dat we dicht bij hen blijven. Daarbij denk ik ook aan de bedoeling van de Omgevingswet voor het lokale bestuur, die meer ruimte moet bieden aan initiatieven van inwoners. Maar ook door de overheveling van taken in het sociale domein vanuit Den Haag, zoals jeugdzorg, is er nog veel werk te doen.' Ferry van Groeningen is werkzaam als intern financieel adviseur en verbonden aan Vixx.nl , een financiële dienstverlener. Een hobby van hem is toerfietsen.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2020)

Ferry van Groeningen in november 2020


Bij bbA is men blij met deze versterking. Peter Bot, voorzitter van bbA zegt: 'In de periode dat ik wethouder was heb ik heel plezierig met hem samengewerkt. Hiermee binden we een gerespecteerde, betrokken en ervaren lokale politicus aan ons. Uiteraard kijken we met Ferry naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 en naar de gemeenteraad daarna. Maar hij zal zich, net als ieder ander binnen bbA, verder waar moeten maken. Hem kennende, zal dat wel lukken.'



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.