Bijgewerkt: 26 mei 2020

FNV wil 1 mei weer gaan vieren in Nederland

Nieuws -> Informatief

Bron: FNV
01-02-2015

De FNV heeft op 31 januari 2015 op een mars en manifestatie voor Echte banen in Utrecht aangekondigd, dat de bond 1 mei, de Dag van de Arbeid, weer wil gaan vieren. FNV voorzitter Ton Heerts: 'Onze leden hebben gevraagd om de 1 mei traditie ook in Nederland goed van de grond te trekken. Er is alle reden toe. Onze leden moeten steeds vaker opkomen voor goed werk. Ze worden gereduceerd tot kostenpost op de begroting. En als je die goedkoper uit het buitenland kunt halen, door allerlei constructies, dan doen veel werkgevers dat. Dat treft veel werknemers en ook veel jongeren. Dat bleek ook vandaag weer op onze manifestatie voor echte banen. Ik ben blij, dat onze leden de straat weer willen opzoeken op 1 mei, net als elders in Europa.'

Foto Amstelveen
(Bron FNV - 2015)

Antonius Joseph Maria (Ton) Heerts (1966) is een Nederlands vakbondsbestuurder en voormalig politicus. Hij was namens de Partij van de Arbeid van 30 november 2006 tot 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamer. Sinds 23 juni 2012 is hij voorzitter van de FNV. Hij is tevens directeur van het v-fonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg)


Ruim 1500 leden liepen de mars voor Echte banen door het centrum van Utrecht. Ze willen banen met genoeg zekerheid, respect en een stabiel inkomen; en gelijk loon voor gelijk werk. De manifestatie werd in de Jaarbeurs voorgezet, gevolgd door een bijeenkomst met enkele duizenden actieve kaderleden en FNV medewerkers,  bij elkaar voor de aftrap van de versterkte FNV: samen sterker verder. De voormalige FNV bonden FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV Bouw, FNV Sport en de FNV vakcentrale zijn op 1 januari gefuseerd tot één bond. Samen met 14 andere bonden zoals de journalistenbond NVJ en onderwijsbond Aob vormen zij samen één FNV. Meer over de viering van 1 mei wordt later bekend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.