Bijgewerkt: 28 maart 2024

Extra lokaal voor de Karel Eijckmanschool in de zomervakantie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-09-2011

In het gebouw 'De Overloop' aan de Assering 93 in Westwijk heeft de gemeente Amstelveen tijdens de zomervakantie een extra leslokaal gerealiseerd. De benodigde investering is gedaan om een einde te maken aan de overvolle klaslokalen die soms wel uit meer dan 30 leerlingen bestonden.

Schoolbestuur Amstelland heeft gezien het aantal leerlingen, waaraan zij onderwijs verleent recht op een extra leslokaal. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’Ik vind het heel belangrijk, dat klassen niet te groot worden. Momenteel zijn we een nieuwe lokale onderwijsnota aan het schrijven waarbij de grootte van de klassen ook onderwerp van gesprek is.

Herbert Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


De grote klassen komen de onderwijskwaliteit niet ten goede. Als gemeentebestuurder heb ik hier wettelijk weinig over te zeggen, maar ik kan waar mogelijk wel faciliteiten bieden om een extra lokaal te realiseren, waardoor bestaande klassen kleiner worden. De kosten hiervoor nemen we mee in het programma onderwijshuisvesting 2013’.

Landelijke bezuinigingen op basisonderwijs

De angst bestaat, dat de schoolklassen in Nederland de komende jaren flink groter worden. Door landelijke bezuinigingen op het basisonderwijs moet gesneden worden in het personeelsbestand en zou het gemiddeld aantal leerlingen per klas toenemen van 24 naar 27. Het college van burgemeester en wethouders vindt dit een slechte ontwikkeling en dringt er bij de Amstelveense schoolbesturen op aan te zoeken naar alternatieve oplossingen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.