Bijgewerkt: 29 maart 2024

Elle van Rijn signeert bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
26-08-2022

Op zaterdag 3 september 2022 is Elle van Rijn van 16.00-17.00 uur bij Libris Venstra om te vertellen over haar nieuwe roman 'Terug naar Insulinde' en haar boek te signeren.

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Ze speelde in verschillende toneelstukken, tv-series en films. Eerder schreef ze tien boeken waaronder de bestseller De crèche, over de onmenselijke beslissingen die de leiding van een crèche moest nemen over het lot van de opgepakte Joodse kinderen. Een boek dat inmiddels in vele landen is verschenen.

Onlangs verscheen 4 Wandelaars en een Siciliaan wat zij initieerde en waar ze ook aan meeschreef. Voor Terug naar Insulinde werd ze benaderd door de familie van Mary Hens om het bijzondere verleden van hun moeder te verwerken in een roman.



Over Terug naar Insulinde. Mary is in 1925 geboren op Java in een familie die al decennialang in Nederlands-Indië woont. Als tropenkind dat gewend is aan de privileges van het koloniale leven leidt ze enerzijds een prinsessenbestaan met bediendes en beleeft ze anderzijds spannende avonturen in de jungle. Als Nederland de oorlog verklaart aan Japan betekent dit het begin van jaren internering, van kamp naar kamp, waarin Mary in korte tijd volwassen wordt en haar moeder en zusjes in leven moet houden. Langzaamaan begint het tot haar door te dringen dat er geen ‘goede’ kant is in deze oorlog en dat enkel medemenselijkheid nog bepaalt wie er waarde heeft en welke strijd er gevoerd moet worden.

Locatie: Libris Venstra. Datum en tijd: zaterdag 3 september 2022 van 16.00 tot 17.00 uur. Toegang: vrij Adres: Stadsplein 102-A 1181 ZM Amstelveen. Online koopt u bij de echte boekhandel op www.venstra.nl .



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.