Bijgewerkt: 19 april 2024

Elektrische afvalinzameling op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
09-11-2010

Stap voorwaarts bij invoer elektrisch vervoer

Op Schiphol rijden vanaf vandaag elektrische vuilniswagens rond om restafval op te halen. Hiermee is Schiphol de tweede locatie in Nederland waar afvaldienstverlener Van Gansewinkel het afval met elektrisch vervoer inzamelt.

Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO Schiphol Group: 'Schiphol is verheugd met de start van elektrische afvalverzameling op Schiphol. Hiermee zetten we een belangrijke stap voorwaarts bij de invoering van elektrisch vervoer op ons luchthaventerrein.

Dit draagt bij aan duurzame mobiliteit en aan een schone, verantwoorde energiehuishouding, twee belangrijke thema's van Corporate Responsibility. Dit vormt tevens een selectiecriterium bij de keuze en opdrachtverstrekking van onze leveranciers, waaronder in dit geval Van Gansewinkel.'

De elektrische vuilniswagen is gemaakt van volledig recyclebaar staal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van plantaardige hydrauliek-olie. Het voertuig heeft een maximum snelheid van 40 km/u en een actieradius van 50-70 kilometer. De wagen rijdt geruisloos en is voorzien van extra optische en geluidssignalen. Het ingezamelde afval wordt in een afvalenergiecentrale omgezet in elektriciteit, waarmee de vuilniswagen vervolgens weer wordt opgeladen en aangedreven.

Electrisch vervoer op Schiphol

Schiphol wil het gebruik en de voordelen van elektrisch vervoer stimuleren en maakt gebruik van het logo voor elektrisch vervoer, dat door de gemeente Amsterdam (Nieuw Amsterdams Klimaat) is ingevoerd en dat al door verscheidene bedrijven en instellingen wordt gebruikt. Op Schiphol rijdt per mei 2009 de Th!nk City. Ook wordt deze week de Tazzari in gebruik genomen. Medewerkers van Schiphol kunnen beide auto's voor zakelijk vervoer gebruiken.

Afval op Schiphol

Op Schiphol wordt bij de diverse bedrijfsonderdelen jaarlijks circa 12.500 ton afval ingezameld in rolcontainers van recycled kunststof. Het afval wordt voor circa 30% aan de bron gescheiden en verwerkt tot vervangers van primaire grondstoffen. Schiphol streeft ernaar samen met leveranciers en partners zoveel mogelijk het ontstaan van afval aan de bron tegen te gaan en bij de bron te scheiden.

Impuls aan duurzaam Schiphol

Schiphol heeft de ambitie uitgesproken om in 2012 CO2-neutraal te zijn en in 2020 zelf 20% van de benodigde energie duurzaam op te wekken. De inzet duurzame mobiliteit draagt hieraan bij. Zie voor een overzicht van activiteiten die Schiphol onderneemt om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, de driedimensionale site www.schiphol.nl/cr-3d.

Van Gansewinkel Groep

Van Gansewinkel Groep is behalve als afvaldienstverlener ook actief als grondstoffen- en energieleverancier. Het afval- en milieuconcern is werkzaam in 9 landen (Benelux, Polen, Tsjechië, Hongarije, Frankrijk, Duitsland en Portugal). Met haar dochterbedrijven Van Gansewinkel, Coolrec, Maltha en AVR is Van Gansewinkel Groep actief in de gehele afvalketen. Centraal staat de filosofie dat afvalproducten als grondstof voor nieuwe producten dienen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.