Bijgewerkt: 29 maart 2024

Eerste landelijke Week van de Opvoeding

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems / Week van de Opvoeding / Gem. Amstelveen
04-10-2011

Uithoorn - Vragen over zindelijkheid en driftbuien van uw kind? Of wil je meer weten over angsten bij kinderen, over pesten, ruzie maken of televisie kijken? Hoe maak je tijd voor je zelf?

Van 10 tot 17 oktober 2011 is het in Nederland de Week van de Opvoeding. En u wordt van harte uitgenodigd om in 't Buurtnest mee te denken, mee te voelen en mee te doen. Kom en praat met ons mee over wat ouders en kinderen bezig houdt. Op woensdag 12 oktober van 9.15 – 11.15 uur staat de koffie klaar! De organisatie is in handen van de Stichting Cardanus, partner van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

opvoeding Amstelveen
(Bron Week van de opvoeding.nl - 2011)

Het logo van de Week van de opvoeding


Eerste landelijke Week van de Opvoeding 10-17 oktober 2011

De Nederlandse jeugd is gelukkig. Hun ouders doen het goed! En niet alleen ouders, maar ook grootouders, tantes, ooms, buren, juffen, meesters, begeleiders op de kinderopvang, of de vaste oppas dragen hun steentje bij. Opvoeden is leuk, maar soms ook pittig.

De meeste ouders zoeken én vinden gelukkig steun in hun omgeving. In de eerste landelijke Week van de Opvoeding - van 10 tot 17 oktober – worden ouders en mede-opvoeders in het zonnetje gezet. In het hele land vinden meer dan 250 activiteiten plaats: van opvoeddebatten tot poppendokters en van lezingen over het puberbrein tot opvoedkranten. Het is de bedoeling om de week jaarlijks terug te laten keren.

Opvoeden doe je met elkaar

Tijdens de Week van de Opvoeding krijgen ouders, mede-opvoeders, kinderen en jongeren de kans om ervaringen over opvoeden en opgroeien te delen, om nieuwe informatie op te doen, om bevestiging te geven én te krijgen maar ook om de gewone alledaagse opvoedvragen aan elkaar te stellen. Opvoeden doe je immers met elkaar! De activiteiten zijn zeer divers en worden georganiseerd door vele landelijke, regionale en lokale organisaties. Ze staan vermeld op de website van de Week van de Opvoeding.

Staatssecretaris trapt af

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, verzorgt de aftrap van de eerste landelijke Week van de Opvoeding. Dat gebeurt op maandag 10 oktober 2011 tijdens het Landelijk Congres Positief Jeugdbeleid in Burgers’ Zoo. Kijk ook op www.weekvandeopvoeding.nl .


Ook in Amstelveen en de regio

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland organiseert in samenwerking met de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel diverse activiteiten rond het thema opvoeden en opgroeien.

De Week van de Opvoeding is een landelijk initiatief. Lokale organisaties mogen de invulling ervan zelf bepalen. De Amstelland gemeenten hebben besloten de week te benutten om ‘positief opvoeden’ en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) beter op de kaart te zetten. In de gemeenten worden diverse workshops, lezingen en bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast krijgen alle basisschoolleerlingen een rugzakje van het CJG, op de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden pluimenkaarten uitgedeeld.

Amstelveen

Wethouder Jacqueline Koops (ChristenUnie) van jeugdzorg:’ Opvoeden is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er organisaties die hierbij kunnen helpen. Zo kunnen ouders voor kleine en grote opvoedvragen terecht bij het CJG. Niet alleen deze week, maar heel het jaar door. Want, ‘opvoeden doe je samen’.

In de bibliotheek

In Amstelveen is op donderdag 13 oktober 2011 in de bibliotheek aan het Stadsplein 102 de lezing ‘Puberbrein Binnenstebuiten’. Aanvang 20.00 uur. Maandag 17 oktober en donderdag 17 november 2011 zijn ouders van harte welkom bij de bijeenkomst ‘Hoe houden we het gezellig? over de communicatie met pubers.

Gideon de Haan en Marina van der Wal, werkzaam bij stichting ‘Mamma weet alles’ leiden deze bijeenkomsten. Aanmelden kan via www.mammaweetalles.nl , maar binnenlopen kan ook. Meer informatie over de gratis activiteiten van CJG Amstelland is te vinden op www.cjgamstelland.nl .




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.