Bijgewerkt: 18 april 2024

E-reader project van start in Waardhuizen-Middenhoven

Nieuws -> Informatief

Bron: Wilma Stokkel van Vita
25-06-2012

Door de sluiting van de bibliotheek in Middenhoven heeft het wijkplatform Waardhuizen/Middenhoven, zich ingezet voor de bewoners die fysiek niet in staat zijn om hun boeken elders te halen.

De gemeente heeft, als compenserende maatregel, een eenmalige subsidie ter beschikking gesteld voor onder andere deze gebruikersgroep. Vandaar uit is een boeken uitleen- en een e-reader project gestart in samenwerking met Vita Welzijn en Advies. 

e-book-reader Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een pagina van een boek op een e-book reader


Op woensdag 20 juni 2012 heeft wethouder John Levie de eerste e-reader officieel “uitgeleend” in wijksteunpunt Middenhof.  Zo kunnen wijkbewoners uit Waardhuizen/Middenhoven kennis maken met een e-reader en worden hierbij ondersteund door vrijwilligers. 

Ook in Goedereede is de mogelijkheid om een boek, of e-reader te lenen. De bezoekers waren erg enthousiast en hebben aangegeven hier zeker gebruik van te gaan maken. In dit proefproject, van maximaal een jaar, zal moeten worden aangetoond, dat er in een behoefte wordt voorzien.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vita wijksteunpunt Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, 1188 KD Amstelveen, of langskomen op dinsdag van 13.00- 15.00 uur voor de boeken en op woensdag van 13.00-15.00 uur voor e-readers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.