Bijgewerkt: 29 maart 2024

Douwe Egberts viert 10-jarig jubileum met Sinterklaasboeken

Nieuws -> Informatief

Bron: Douwe Egberts Nederland
12-11-2013

Voor de 10de keer op rij zijn op 12 november 2013 de Douwe Egberts Sinterklaasboeken gelanceerd. De bekende Nederlanders die dit jaar de bijzondere boekenreeks schreven - Prinses Laurentien der Nederlanden, Najib Amhali en Ivo Niehe - kregen hun eerste boek door initiatiefnemer Douwe Egberts uitgereikt.

De koffiebrander is een partner van Stichting Lezen & Schrijven en steunt met de Sinterklaasboeken de oproep van de stichting om tenminste 15 minuten per dag (voor) te lezen. Het boek 'Pietje Pienter pakt uit' van Prinses Laurentien is vanaf 13 november verkrijgbaar en van Ivo Niehe 'Sinterklaas en de lege tonnen' vanaf 20 november 2013. Tot slot ligt 'De Ontvoering van de Hoofdpiet' van Najib Amhali vanaf 27 november in de winkels. De boeken zijn in alle C1000 en Jumbo Supermarkten verkrijgbaar.

sinterklaasboek Amstelveen
(Bron D.E. Nederland - 2013)

Ivo Niehe en de kinderen met het boek 'Sinterklaas en de lege tonnen'


Geschiedenis Douwe Egberts voorleesboeken

Voorleesboeken en koffiedrinken gaan al jarenlang goed samen. In 1920 verscheen het allereerste boek van Douwe Egberts, 'De avonturen van Flip en Flap', De liefde voor literatuur heeft het bedrijf daarna nooit verlaten. In de jaren 1950 en 1960 gaf Douwe Egberts de gewilde natuur- en landenboeken met plakplaatjes uit.

In 2002 hervatte Douwe Egberts zijn traditie en bracht het verhaal van het weesmeisje 'Annie' uit in boekvorm. De bekendste boekenactie blijft de Sinterklaasboeken, waarvan intussen 27 boeken zijn verschenen. Andere Douwe Egberts bestsellers zijn Paddington (2009), Sesamstraat (2010), Dr. Dolittle (2010) en de Sprookjesboeken (2011).

De afgelopen tien jaar verschenen Sinterklaasboeken van onder meer Carry Slee, Paul van Loon, Kim van Kooten, Youp van 't Hek, Herman van Veen, Martine Bijl en Paul de Leeuw. Afgelopen jaar maakten Herman Finkers, Jan Terlouw en Carice van Houten Sinterklaas extra speciaal met hun mooie kinderverhalen.

sinterklaasboek Amstelveen
(Bron D.E. Nederland - 2013)

H.K.H. Prinses Laurentien met het Sinterklaasboek 'Pietje Pienter pakt uit'


Stichting Lezen & Schrijven

Douwe Egberts is sinds 2008 een partner van Stichting Lezen & Schrijven. De stichting werd in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden met als doel laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen.

Douwe Egberts steunt met de Sinterklaasboeken de oproep van o.a. Stichting Lezen & Schrijven om tenminste 15 minuten per dag (voor) te lezen. Dit vergroot de woordenschat, stimuleert taalontwikkeling en helpt laaggeletterdheid voorkomen.

sinterklaasboek Amstelveen
(Bron D.E. Nederland - 2013)

Ivo Niehe, H.K.H. Prinses Laurentien en Najib Amhali met de Sinterklaasboeken van Douwe Egberts


Over Douwe Egberts

Douwe Egberts is marktleider in Nederland op het gebied van koffie en thee binnen de retail en de out-of-home markt. Koninklijke Douwe Egberts BV, Douwe Egberts Nederland BV (www.de.nl ) en Douwe Egberts Professional Netherlands BV (www.douweegbertsprofessional.nl ) behoren tot D.E MASTER BLENDERS 1753 NV (www.demasterblenders1753.com ).

De groep van ondernemingen van D.E MASTER BLENDERS 1753 NV heeft merken als Douwe Egberts, Douwe Egberts SENSEO®, Douwe Egberts L'OR EspressO, Kanis & Gunnink, Van Nelle, Pickwick, CoffeeCompany, Cafitesse, Piazza d'Oro, Laurentis, Tea Forté en Natrena. Douwe Egberts is gevestigd in Joure en Utrecht en heeft ongeveer 2.300 medewerkers in dienst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.