Bijgewerkt: 25 april 2024

De voortgang van het lokaal Sportakkoord Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-06-2021

Op dinsdag 6 oktober 2020 heeft de gemeente Amstelveen samen met 58 Amstelveense (sport- en beweeg)organisaties, door middel van een digitale ‘handtekening’, bevestigd dat zij zich gaan inspannen om het lokaal sportakkoord Amstelveen tot een succes te maken. Na de ondertekening hebben nog meerdere organisaties zich aangemeld waardoor er op dit moment ongeveer 90 Amstelveense organisaties zich hebben gecommitteerd aan het lokaal sportakkoord. De uitvoerende coördinatie ligt bij Joris van Soerland (AmstelveenSport).

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

De ambitie van het lokale Amstelveens Sportakkoord is: 'Een leven lang optimaal en passend sport en bewegen voor alle Amstelveners mogelijk maken' -zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport


Naast het inrichten van de organisatie, het vormen van een divers bestuur (Jan Bolt [sport], Matthijs Ran [onderwijs], Monique Strack van Schijndel [welzijn] en Tjipke Bokma [gemeente]) en het opstellen van de voorwaarden en criteria voor projecten binnen het lokaal sportakkoord, is er een begin gemaakt met enkele projecten uit het lokaal sportakkoord, voor zover deze vanwege de coronarestricties doorgang konden vinden.



  • Er is gestart met de afname van de MQ scan op 15 Amstelveense basisscholen. De MQ scan meet de motorische vaardigheden van de basisschoolleerlingen. Een eerste resultaat laat zien dat 24% van de Amstelveense kinderen onder gemiddeld scoort tegen 27% landelijk. Voor deze kinderen wordt een traject opgezet in samenwerking met een aantal vakdocenten om de motorische vaardigheden van deze kinderen te verbeteren (‘bijles gym’).

  • De ASM instructeursopleiding die in Amstelveen stond gepland werd echter uitgesteld naar voorjaar 2021, maar is inmiddels afgerond door 20 trainers/docenten. Deze ASM trainers worden ingezet om ASM meer op de kaart te zetten in Amstelveen. Om dit te versterken werken we aan ASM pleinen in Amstelveen.


In april 2021 zijn er nog 10 nieuwe projectaanvragen beoordeeld en daarvan 6 beloond met een projectsubsidie en van start gegaan. Hiermee is tevens het budget van de eerste tranche (€ 50.000 voor 2020) besteed. Medio augustus 2021 zal de tweede ronde subsidieaanvragen opengesteld worden voor uitvoering vanaf 1 september 2021. Voor 2021 heeft het Rijk eenmalig het uitvoeringsbudget verdubbeld naar € 100.000.Inmiddels is ook een eigen website gelanceerd (www.sportakkoordamstelveen.nl ) met allerlei informatie over het sportakkoord. Dit wordt gaandeweg uitgebreid met beelden en verhalen van de lopende projecten. Op de website kunt u makkelijk de lopende projecten terugvinden. In de bijlage vindt u een infographic over de voortgang.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.