Bijgewerkt: 16 april 2024

De nieuwe hoofdredacteur van RTV- Amstelveen is Bert Kuizenga

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveenweb / RTV-Amstelveen
27-03-2013

Bert Kuizenga (1955) is benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van RTV Amstelveen. Hij vervult deze functie die vacant was na het vertrek van Peter Leemeijer. Bert Kuizenga is een media mens met ervaring van bijna 30 jaar in het maken van televisie en radioproducties. Ook heeft hij veel ervaring in het werken met vrijwilligers. De keuze voor Bert Kuizenga heeft plaatsgevonden aan de hand van een sollicitatieprocedure, waarbij vertegenwoordigers van het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan), het bestuur en personeel van RTV Amstelveen waren betrokken.

Peter Le Cuivre, voorzitter van de sollicitatiecommissie: "We zijn verheugd met de komst van Bert Kuizenga voor deze functie. We verwachten dat hij de komende jaren de zender verder zal brengen in kwaliteit en in programma's, die de bewoners van onze mooie stad leuk en interessant zullen vinden."

kuizenga Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bert Kuizenga, de nieuwe hoofdredacteur van RTV-Amstelveen vertelt over zijn achtergronden


Jordy de Breet, namens het personeel als lid van de sollicitatiecommissie: “Wij zijn heel blij, dat een professional als Bert met ons wil gaan samenwerken. De afgelopen weken hebben we met elkaar de programma’s verder verbeterd, maar nu kunnen we ook verder met èn de kwaliteit èn met nieuwe ideeën.” “Een schitterende stap voorwaarts en een geweldige kwaliteitsimpuls om RTVA steviger op de Amstellandse kaart te zetten!" aldus Roland Pelle de voorzitter van de Stichting RTV-Amstelveen.

De nieuwe hoofdredacteur van RTV Amstelveen, Bert Kuizenga vindt het een uitdaging om RTV Amstelveen verder te brengen in zijn ontwikkeling tot streekzender. “Aan het enthousiasme van alle mensen, die bij RTV Amstelveen zijn betrokken, als vrijwilliger, stagiaire, of werknemer, zal het zeker niet liggen.

We gaan met elkaar de komende tijd eerst goed kijken wat de mogelijkheden en ideeën zijn om van RTVA een zender met bestaansrecht, waar je niet meer om heen kunt, te maken. Vanaf september verwacht ik, dat we het vernieuwde ‘gezicht’ van RTV Amstelveen kunnen laten zien. Zowel op het gebied van radio, internet als televisie.”

De redactie van Amstelveenweb was uiteraard ook aanwezig bij de introductie van de nieuwe hoofdredacteur, hoewel de introductie een beetje anders was dan hoe dat al verschillende keren plaatsvond in het verleden. Geen officiële poespas, geen wethouder en alleen het productieteam van RTVA en de penningmeester van de omroep waren de uitverkorenen, die hun werkzaamheden hadden onderbroken, om naar de visie van hun nieuwe hoofdredacteur te luisteren:

kuizenga Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Michael Greve (l), penningmeester en Bert Kuizenga tijdens de introductie van de nieuwe hoofdredacteur van RTV-Amstelveen


Bert Kuizenga: 'Wij gaan RTV-Amstelveen weer proberen heel erg in de picture zetten en gaan onze bestaansrecht laten zien door programma’s te maken die interessant zijn voor de bevolking, voor de gemeente en vice versa, een soort spreekbuis voor iedereen, voor de streek en de regio. De betrokkenheid bij mij komt van het feit dat ik hier 23 jaar heb gewoond in Amstelveen -sinds kort ben ik weg- dus ik ken de gemeente heel erg goed. Ik heb ook veel contacten, ken veel mensen, maar nu kan ik van enige afstand kijken, want nu woon ik in Amsterdam en dat geeft weer een frisse blik denk ik”– aldus de nieuwe hoofdredacteur.

“Wij gaan mooiere, nieuwere programma’s maken, waar je naar wilt kijken hoop ik en daar gaan wij voor zorgen. Dit kan ik natuurlijk niet alleen bereiken, dat doen wij met zijn allen. Wij hebben hier veel vrijwilligers en stagiaires en wij gaan kijken hoe we de neuzen naar dezelfde kant kunnen krijgen en dat doe je door het open spelen. Ik hoop met iedereen hier recht in de ogen te kunnen kijken en brainstormen, hoe wij de tv, de radio en het internet van RTV-Amstelveen zo goed mogelijk neer kunnen zetten” – vertelde vervolgens Bert Kuizenga.

kuizenga Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het nieuwe team van RTV-Amstelveen vlnr.: Bas ten Asbroek (redacteur), Bas van Delden (TV coördinator, marketing/sales/communicatie), Michael Greve (penningmeester), Bert Kuizenga (hoofdredacteur), Jordy de Breet (coördinator sales & marketing en teamleider AV), Alex Degens (editor), Jan de Haan (editor) en Wim Langendorff (cameraman/editor)


De redactie van Amstelveenweb ging natuurlijk op Wikipedia kijken, wat er daar over Bert Kuizenga staat, maar daar staat werkelijk alles, behalve de journalistieke hoogtepunten van de nieuwe hoofdredacteur van RTV-Amstelveen.

Op onze directe vraag antwoordde hij: 'Ik moet de tekst over mij op Wikipedia weer eens aanpassen, want ik heb wel veel journalistieke programma’s gemaakt, maar ook amusement. Ook veel praatprogramma’s heb ik gemaakt bij de TROS, ik doe nu een businessprogramma bij RTL en daar werk ik overigens ook met veel stagiaires, met jonge mensen, dat is wel een overeenkomst! Ik heb veel eindredacties gevoerd van mijn eigen programma’s, zoals bij TROS Actua in Bedrijf. Ik heb heel lang niet op Wikipedia gekeken, maar zal ik het eens doen” – sloot Bert Kuizenga zijn eigen introductie af.

De nieuwe hoofdredacteur maakte een ontspannen en open indruk en sprak enthousiast over zijn nieuw ‘hobby’ RTV-Amstelveen. Plannen genoeg en wij Amstelveners hopen, dat eindelijk de lokale omroep een klasse hoger wordt getild door de ervaringen en de kunde van de nieuwe hoofdredacteur en dat alle prachtige plannen worden waargemaakt. De redactie van Amstelveenweb wenst het nieuw gevormde team veel succes!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.