Bijgewerkt: 28 maart 2024

De gemeente zoekt een naam voor nieuwbouw Elsenhove

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-05-2009

Op het terrein van speelboerderij Elsenhove verrijst een multifunctioneel gebouw. De gemeente Amstelveen is op zoek naar een goede naam voor dit gebouw. De winnaar onthult samen met wethouder Dolf Veenboer (Natuur- en Milieu Educatie en Elsenhove) op zondag 4 oktober 2009 het naambord. Jaarlijks ontvangt speelboerderij Elsenhove ongeveer 100.000 bezoekers.

Elsenhove Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Op het terrein van de Speelboerderij Elsenhove bouwt de gemeente een nieuw gebouw met extra faciliteiten voor dieren en kinderen (foto maart 2009)


Het gebouw bestaat uit duurzame materialen. Zo krijgt het een rieten dak en is er veel hout in verwerkt. Door de speciale vorm zal het minder energie verbruiken dan een doorsnee gebouw van deze afmeting. De architect heeft het gebouw zo ontworpen dat er door de wind weinig warmte wordt verloren. Overal in het gebouw kan het licht van de ramen in het rietendak de ruimte verlichten.

Hierdoor is er overdag minder behoefte aan elektriciteit. Door de splitsing op de begane grond, waar een voor publiek toegankelijke gang doorheen loopt, ontstaat een deel dat wel en een deel dan niet verwarmd wordt. Op het dak komt een zonneboiler.

Het nieuwe gebouw is de nieuwe werkplek voor de medewerkers van speelboerderij Elsenhove en NME Amstelveen. Het leslokaal is het startpunt voor duizenden schoolkinderen die elk jaar les krijgen op Elsenhove. Voor zieke dieren is er een quarantaine ruimte waar ze in alle rust kunnen herstellen en waardoor er weinig kans is dat ze de andere dieren op de boerderij ziek maken. Voor de medewerkers komen er goede kleed- en wasruimtes.

Iedereen die een goede naam voor het gebouw heeft kan deze voor 1 augustus 2009 toesturen aan elsenhove@amstelveen.nl Vermeldt in uw e-mail uw naam, adres en leeftijd. Een deskundige jury kiest de winnende naam uit. Bij meerdere inzendingen vindt een loting plaats. Naast de prijs van onthullen van de naam krijgt de winnaar ook een origineel “natuurlijk” cadeau.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.