Bijgewerkt: 25 april 2024

De gemeente Amstelveen zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-05-2022

Tijdens de week ‘Week van de jonge mantelzorger’ wil de gemeente Amstelveen, samen met Mantelzorg & Meer, jonge mantelzorgers bedanken. Zo’n 10 procent van de jongeren geeft thuis mantelzorg aan een naaste met een ziekte of beperking. Zij krijgen daarom een kleine attentie. Ook is er een aantal activiteiten waar jonge mantelzorgers aan mee kunnen doen.

Jonge mantelzorgers zorgen thuis voor een familielid dat langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief is. Vaak hebben zij meer zorgen dan andere leeftijdsgenoten. Omdat het niet anders kan of ze zich verantwoordelijk voelen, helpen ze meer mee in huis dan leeftijdsgenoten. Deze zorg combineren met vrienden, sport en school kan soms erg lastig voor hen zijn.



Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn: 'Als blijk van respect en om deze jonge inwoners te bedanken ontvangen zij van gemeente Amstelveen een cadeaubon. Op deze manier hoopt de gemeente jonge mantelzorgers een hart onder de riem te steken en te steunen met deze toch vaak zware taak.'

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en Jeugd: 'Het is belangrijk dat jonge mantelzorgers het gevoel hebben dat ze er niet helemaal alleen voor staan. En ook dat ze weten dat er hulp is voor hen, bijvoorbeeld door Mantelzorg en Meer. Zij organiseren trainingen, activiteiten en ontmoetingsavonden om jonge mantelzorgers met elkaar in contact te brengen. Daarom is het goed dat er jaarlijks aandacht is voor deze jongeren tijdens de week van de Jonge Mantelzorger.'

Contact: Wil je meer informatie of in contact komen met andere jonge mantelzorgers? Ga dan naar www.mantelzorgenmeer.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.