Bijgewerkt: 28 maart 2024

De gemeente Amstelveen gaat wijkbudgetten Cardanus beheren

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-09-2011

Op eigen initiatief neemt de gemeente Amstelveen per medio oktober 2011 het beheer en de administratie van de wijkplatformbudgetten over van de Stichting Cardanus. B en W hebben dit per brief aan de directie van Cardanus bevestigd. Wethouder Koops heeft de overheveling van de budgetten in een overleg met Cardanus aangekondigd. De wijkplatforms ontvangen een brief met toelichting.

CU-wethouder Koops (welzijn): “De gelden die Cardanus beheert zijn geoormerkte gelden bedoeld om kleinschalige initiatieven van wijkplatforms te betalen en om vergaderingen te beleggen.

Het college neemt dit besluit ten behoeve van de continuïteit van de dienstverlening aan de wijkplatforms en met het oog op het verzekeren van een veilig beheer van de door de gemeente aan de wijkplatforms ter beschikking gestelde middelen. Voor wat betreft de besteding van de wijkbudgetten verandert er niets. De wijkplatforms beslissen hier binnen de geldende richtlijnen zelf over.”

Wijkplatforms Amstelveen
(Bron Cardanus / Amstelveenweb.com - 2011)

Wijkplatforms in Amstelveen


Wijkplatforms in Amstelveen hebben de beschikking over zogenaamde wijkbudgetten (organisatiebudgetten en leefbaarheidsbudgetten). Deze wijkbudgetten omvatten de kleine kas van de wijkplatforms. Vanuit deze kleine kas worden onder meer de onkosten voor het reilen en zeilen van de wijkplatforms bekostigd (bijvoorbeeld zaalhuur, reprokosten, etc.).

Het beheer en de administratie van deze budgetten is uitbesteed aan Cardanus. De gemeente neemt deze rol nu over, zodat Cardanus niet langer belast wordt met deze taken. De uren die Cardanus nodig had voor onder meer het administreren van bonnetjes kunnen nu weer aan het opbouwwerk worden besteed.

Op termijn is het de bedoeling dat de wijkplatforms zelf een grotere rol en verantwoordelijkheid krijgen in het beheer van hun eigen wijkbudget. De gemeente treedt hierover in overleg met de wijkplatforms.

Wijkplatforms in Amstelveen

Bankras/Kostverloren

Bovenkerk

Buitengebied Amstel

Elsrijk

Groenelaan

Keizer Karelpark

Nes a/d Amstel

Oude Dorp

Patrimonium

Randwijck

Stadshart

Uilenstede

Waardhuizen

Middenhoven

Westwijk



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.