Bijgewerkt: 29 maart 2024

De eerste Alex Duijn Dart Challenge gehouden in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Corina Nieuwenhuis
25-09-2012

De eerste Alex Duijn Dart Challenge was op 22 september 2012 gehouden, een feit van de ALS Vrienden. Ruim 15 uur achtereen hebben 32 darters samen 500 uur gedart voor Stichting ALS om zo via sponsoring zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel in het Eetcafé Silversant,. Dat is samen 500 uur, net zoveel als er personen zijn in Nederland, die jaarlijks sterven aan Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS).

dart Amstelveen
(Bron C. Nieuwenhuis - 2012)

Darters tijdens de Alex Duijn Dart Challenge 2012


De Challenge ontleent de naam aan Alex Duijn die ooit Dartteam De Manen in Amstelveen-Bovenkerk oprichtte en aan deze vreselijke en dodelijke ziekte lijdt. Zijn teamgenoten waren de organisatoren van dit event.

Om 9 uur gooiden Ellis Duijn-van Verseveld, de vrouw van Alex, en hun zoontje Iwan de eerste pijl, waarop de dartsmarathon begon. Er was een Skype verbinding geregeld, zodat Alex dit zelf ook vanuit huis kon volgen.

Er waren mooie prijzen te winnen voor het koppel met de meeste gewonnen legs , de meeste 180-ers en de hoogste Check-out. Daarnaast was er ook een prijs te winnen voor het koppel met het hoogste sponsor bedrag. Het was al snel duidelijk dat Sander Voorn en Dennis de Groot voor deze laatste prijs gingen. En dat is ze ook gelukt mede dankzij “De Nederlandse Dart Bond”.

dart Amstelveen
(Bron C. Nieuwenhuis - 2012)

Een jonge darter speelt ook mee


Halverwege de dag was het ook duidelijk dat Charles en Frank er alles voor over hadden om nummer 1 te worden. Ze hebben de voorsprong vanaf dat moment ook niet meer uit handen gegeven. Na 15 uur en 36 minuten waren zij dan ook de terechte winnaar, met 56 gewonnen legs.

Op nummer 2 kwamen Gerard en Muji met 48 legs. En op nummer 3 stonden uit eindelijk Frank en Frank, die op het laatst nog een inhaal slag hebben gemaakt op zowel Steve en Bob als Arjan en Serge. Bij de laatste 2 koppels sloeg de vermoeidheid blijkbaar toe na zoveel uur. Frank en Frank hebben uiteindelijk 34 legs gewonnen.

dart Amstelveen
(Bron C. Nieuwenhuis - 2012)

Darters tijdens de dartsmarathon van 500 uur in Amstelveen


Ook is er een mooi bedrag opgehaald via de sponsoren, tombola, veiling en overige donateurs. Het ziet er naar uit, dat de beoogde 7.500 euro gehaald gaat worden. Voor meer informatie over afgelopen Challenge en de Challenge van 2013 kijk op onze Facebook pagina https://www.facebook.com/AlexDuijnDartChallenge. RTV Amstelveen zal vanaf zaterdag 29 september in hun weekoverzicht een samenvatting van dit event uitzenden.

ALS?

Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Deze neuromusculaire (zenuw-/spier-) aandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Dat komt, doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen – de zogenaamde hersenstam – afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. De hersenen kunnen dan geen spierbewegingen meer op gang brengen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.