Bijgewerkt: 20 april 2024

De Stichting Cardanus wil haar activiteiten opsplitsen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-10-2011

De Stichting Cardanus heeft voorgesteld om (een deel) van haar activiteiten gereguleerd en samen met de gemeente onder te brengen bij andere (welzijns)instellingen, of partijen in de stad. Het college van B en W van Amstelveen staat welwillend tegenover dit initiatief.

De aanleiding is dat Cardanus in afgeslankte vorm geen kans ziet om in 2013 mee te dingen naar een aanbesteding van welzijnsactiviteiten. Een spoedige ontmanteling biedt werknemers van Cardanus duidelijkheid en zekerheid.

De gemeente en Cardanus verkennen op korte termijn dit voorstel. De taken en verantwoordelijkheden om te komen tot afbouw, ontbinding en opsplitsing worden daarbij besproken. De gemeente neemt geen verantwoordelijkheden van Cardanus over voor wat betreft het functioneren van de stichting.

Koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Jacqueline Koops (CU)


Wethouder Jacqueline Koops van ChristenUnie (welzijn): 'Het gezamenlijke traject is gericht op het veilig stellen van de welzijnsactiviteiten in onze stad. Tegelijkertijd werken we, op verzoek van Cardanus, mee aan de afbouw en ontbinding van de stichting.

Het is nog allemaal in een pril en verkennend stadium. Wij willen transparantie in het proces en kondigen in overleg met Cardanus dit plan nu aan. Ons gezamenlijk doel is om de burger te kunnen blijven bedienen. Daar zetten wij ons voor in.'

bouman Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wim Bouman, interim-bestuurder van de Stichting Cardanus


Wim Bouman, interim-bestuurder van Cardanus: 'Ik vind het belangrijk, dat onze dienstverlening aan burgers is geborgd en Welzijn Nieuwe Stijl, dat Cardanus met Vita heeft ingezet, wordt gecontinueerd. Ik zie weinig mogelijkheid voor Cardanus – ook in afgeslankte vorm - om met het nieuwe aanbestedingsbeleid van de gemeente na 1 januari 2013 kans te maken.

Dat heb ik wethouder Koops eind september laten weten. Cardanus is al volop aan het saneren. Ik wil duidelijkheid voor mijn huidige werknemers. Kan het goede werk dat zij verrichten bij een andere partij worden voortgezet?' Cardanus verricht ook werkzaamheden voor buurgemeenten Uithoorn en Aalsmeer. Zij zijn inmiddels door Cardanus op de hoogte gebracht.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.